Grilovací sezóna může začít i u vás v kanceláři

S hezkým počasím se rozpalují grily nejen na zahradách, ale také v kancelářích. Pokud přemýšlíte nad tím, jak uspořádat „firemní BBQ párty“, neváhejte se podívat na následující rady a tipy. Výsledkem bude akce, kterou si s chutí zopakujete.

Závěr na klimatizace

Neděli a chatu nahradí pátek
s terasou

Proč omezovat grilování pouze na víkendy a volný čas, když si na dobrém jídle pochutnáte společně s kolegy klidně uprostřed pracovního týdne. Přestaňte se obávat, že si kečupem zašpiníte oblek. Raději se zaměřte na organizaci a správné místo.

Závěr na klimatizace

Firemní terasa

Pokud je součástí kancelářské budovy větší travnatá plocha, máte po domluvě se správcem budovy prakticky vyhráno. Další volbou může být prostorná firemní terasa či střecha. Základním předpokladem je pochopitelně dostatek místa na samotný gril a venkovní nábytek. Není-li součástí kanceláří venkovní prostor, poohlédněte se po pronájmu venkovního místa nebo uspořádejte akci v nedalekém parku. 

Například v Praze je možné legálně rozdělat oheň a grilovat na více než 10 místech. Naštěstí čím dál tím více administrativních komplexů myslí na venkovní prostory, jak ostatně dokazuje tato naše reference z budovy Bořislavka Centrum.

Kouřící komín

Jak zajistit vysokou účast?

Účast na kancelářské grilovačce by pochopitelně neměla být povinná, nicméně čím větší bude, tím jednoznačně lépe. Pokud chcete, aby se mohlo grilování v kanceláři účastnit co nejvíce lidí, uspořádejte ho po domluvě s vedením v pracovní době. Ideálním termínem může být například páteční odpoledne, kdy je ve většině kanceláří méně rušno. Nezapomeňte pochopitelně o akci celý firemní kolektiv informovat a rozešlete včas pozvánky.

Točité schodiště se zelení uprostřed

Bezpečnost je při firemním grilování nutnost

Grilování je zábava, nicméně v tomto případě se jedná o kancelářskou událost. Bezpečnost je proto na prvním místě. Gril by měl obsluhovat někdo dostatečně zkušený a soustředěný. Mezi další bezpečností prvky patří dostatek tekutin a například také zastíněný prostor. Před prudkým slunečním svitem může chránit stínící plachta vyrobená na míru. Je vhodné myslet na všechno, a proto rozhodně neuškodí, pokud budete mít pro zaměstnance připravenou další výbavu, za vše lze jmenovat například opalovací krém.

Točité schodiště se zelení uprostřed

Co se bude jíst? 

Jednou z velkých výzev je jídelníček, nicméně dobrou zprávou je možnost grilovat prakticky cokoliv od masa přes sýry až po ovoce. Bylo by dost neohleduplné předpokládat, že si všichni pochutnají na krkovičce a klobáskách. Co když máte v kanceláři vegetariány?
V rámci pozvánky nezapomeňte požádat zaměstnance, aby vám napsali o případných alergiích, dietních omezeních nebo preferencích.

Klíčové jsou také nápoje. Alkohol v rámci firemních večírků není tabu, nicméně je dobré myslet na to, aby ho nebylo příliš. Dle těchto statistik je alespoň v USA bez alkoholu přibližně polovina firemních večírků.

Točité schodiště se zelení uprostřed

Aby se grilování opravdu vyvedlo

Termín a místo máte, účastníci nechybí a na grilu jsou dobroty, mezi kterými si vybere každý. Zbývá zapřemýšlet nad programem. Třebaže je hlavní činností konzumace jídla, vyplatí se ozvláštnit kancelářskou grilovačku dalšími aktivitami včetně těch teambuildingových. Skvělým tipem je také promítání videí. Třešničkou na dortu je výzdoba (balónky, ubrousky, světla), která bude korespondovat s firemními barvami. 

I terasa vašich budoucích kanceláří může zažívat jednu grilovací párty za druhou. Pokud  vám chybí vhodné prostory pro grilovačku, neváhejte nás kontaktovat a sdělte nám svou představu. Náš tým udělá maximum, aby splnil vaše očekávání.


Autor fotografií: CAPEXUS, Unsplash

Publikováno 5. 6. 2022 

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.