Nejnovější kancelářské budovy v Praze! Co se postavilo a co se ještě staví?

Kancelářské budovy či komerční stavby s kancelářskými sekcemi rostou v posledních letech v Praze jako houby po dešti. Nové prostory se objevují ve všech pražských částech a firmy tak mají opravdu z čeho vybírat. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější moderní kancelářské budovy v Praze, z nichž některé ještě ani nejsou úplně dostavěné. Třeba objevíte svou budoucí adresu.

PRAHA 1

Vertikální živá zelené stěny u zábradlí

The Flow Building

Adresa: Václavské náměstí 47, Praha 1
Plocha k pronájmu: 15 000 m²

The Flow Building je multifunkční budova na Václavském náměstí, která nabízí velké množství kancelářského i retailového prostoru. Jako první stavba u nás si The Flow Building vysloužila certifikaci BREEAM Outstanding a byla navržena tak, aby nabídla pasivní metody ke snížení spotřeby energie nájemců. Pod budovou se nachází 129 parkovacích míst včetně 50 míst pro nabíjení elektromobilů. Jedná se o skvělou volbu pro prestižní firmy přímo v centru dění. Z hlediska využití retailového prostoru je tato budova známá jako budoucí místo první české pobočky řetězce s levným oblečením Primark. Za projektem stojí developerská společnost Flow East.

Moderní pracovní prostor s designovým nábytkem

Albatros

Adresa: Na Perštýně 1, Praha 1
Plocha kanceláří k pronájmu: 3 500 m²

Administrativní budova se nachází na rohu ulic Národní a Na Perštýně. Budova prošla zdařilou rekonstrukcí (dokončeno v roce 2015) a může se nyní pochlubit designově atraktivními vnitřními prostory. Společně s velmi dobrou polohou tak bývalý Dům dětské knihy a nakladatelství Albatros představuje skvělou volbu pro kanceláře v centru Prahy. V budově je nájemcem nizozemský coworking Spaces a Česká spořitelna.

Minimalistický kancelářský prostor

Masaryčka

Adresa: Na Florenci, Praha 1
Plocha k pronájmu: Počítá se až s 100 00 m²

Budoucnost okolí Masarykova nádraží má jméno Central Business District Praha. Bude se jednat o komplex multifunkčních budov, ve kterých svoje pracovní místo najde až 10 000 zaměstnanců. K tomu ještě přibudou rezidenční budovy a komerční zóny. Vzhled komplexu pak osvěží parky a velké množství veřejných prostranství. Dokončený komplex by měl v roce 2025 propojit Prahu 1, 3 a 8, a dále Masarykovo nádraží s Hlavním nádražím. V roli stavebníka vystupuje Penta Investments.

PRAHA 2

Venkovní relaxační zóna s vodním prvkem

Churchill Square

Adresa: Italská 67, 120 00 Vinohrady, Praha 2
Plocha k pronájmu: 14 202 m²

Churchill Square je název pro kancelářský a bytový komplex 3 budov s certifikací LEED Gold na Praze 2, poblíž Hlavního nádraží. Pýchou celého komplexu jsou venkovní relaxační zóny s vodním prvkem a unikátní terasy s výhledy na Pražský hrad. Kromě kanceláří a bytů se na ploše nachází centrální náměstí s restauracemi a kavárnami či veřejná obchodní pasáž s komplexními službami. Na Churchill Square se lze dostat jednoduše vlastním automobilem, MHD, ale také po Žižkovské cyklostezce spojující Prahu 2, 3 a 8. Majitelem komplexu je Českomoravská nemovitostní a Corporate Finance House Group.

PRAHA 4

Pohled na kancelářskou budovu

Parkview

Adresa: Pujmanové 1753/10a, Praha 4
Plocha k pronájmu: 15 747 m²

Budova Parkview je pro klienty dostupná od minulého roku na pražském Pankráci. Za architektonickým návrhem stojí věhlasný americký architekt Richard Meier. Tato stavba se vyznačuje svojí ekologickou šetrností v použitých materiálech a zdravím prostředím pro zaměstnance, díky kterým si vysloužila certifikaci LEED. Parkview se nachází jenom minutu chůze od metra a v jejím okolí lze najít veškerou potřebnou občanskou vybavenost. Developerem je Skanska, od které budovu koupila na začátku roku 2021 společnost Deka Immobilien.

Firemní kuchyňka s akustickými prvky pro snížení hluku

BB Centrum B

Adresa: Vyskočilova 1422/1a, Praha 4
Plocha kanceláří k pronájmu: 14 600 m²

Multifunkční areál BB centrum sdružuje 17 budov, které byly postaveny na konci minulého století. Administrativní budova B nedávno prošla kompletní rekonstrukcí, která z ní udělala místo pro práci i klidné rozjímání. Nechybí zde atrium s vodním prvkem a veškeré náležitosti spojené s úsporným chodem budovy. Developerem je firma Passerinvest Group řízená Radimem Passerem.

Zajímá vás, jak vypadají ukázkové prostory v BB Centru? Pak si prohlédněte kanceláře PRO.MED.CS Praha recepci v budově Filadelfia, multimediální showroom nebo kanceláře Passerinvest (budova Filadelfie).

PRAHA 5

Prosklená zasedací místnost pro konference ve firmě MSC

Green Point

Adresa: Plzeňská 3351/19, Praha 5
Plocha k pronájmu: 7000 m²

Kancelářská budova v centru dění – to je Green Point. Objekt se nachází na pražském Smíchově, na průsečíku ulice Plzeňská, Mozartova a výjezdu z tunelu Mrázovka, který je součástí pražského městského okruhu. Celá budova je postavena v úsporném stylu (podle standardu certifikátu BREEAM Excellent) a nechybí zde přírodní prvky v podobě zelené střechy a vnitřního zeleného atria. Projekt je soukromou investicí Alessandra Pasquala, majitele Karlovarských minerálních vod.

Mezi jedny z nejkrásnějších kanceláří v celé budově patří náš unikátní prostor pro společnost MSC, který od platformy Archello získal ocenění Projekt roku

Kolárna pro jízdní kola

SmíchOFF

Adresa: Plzeňská 18, Praha 5
Plocha k pronájmu: 10 090 m²

SmíchOFF, jak už název napovídá, je moderní administrativní budova na pražském Smíchově. Chlubit se může certifikací LEED Gold. Z přirozeně prosvětlených kanceláří je krásný výhled na celou Prahu a vzhledem k jeho lokalitě není problém se na SmíchOFF dostat. Projektanti si dali záležet na tom, aby celá budova fungovala úsporně a podporují v tom i jednotlivé zaměstnance - kromě 91 parkovacích míst je zde k dispozici také 60 stojanů pro jízdní kola včetně sprch a toalet pro cyklisty. Investorem je finanční skupina Penta Investments.

PRAHA 6

Detail na mechový obraz

Bořislavka Office
& Shopping Centrum

Adresa: Evropská, Praha 6
Plocha kanceláří k pronájmu: 24 000 m²

Bořislavka se nachází na Evropské třídě. Za projektem stojí skupina KKCG a autorem návrhu je kancelář Aulík Fišer architekti. Předností je velmi dobrá kombinace odpočinkových zón, zeleně, obchodních prostor a kanceláří nejvyššího standardu. Komplex je LEED Gold pre-certifikovaný. Všechna kancelářská podlaží umožňují buňkové uspořádání i otevřenou dispozici. V podzemních podlažích je k dispozici parkování pro kancelářské nájemce i návštěvníky obchodního centra.

PRAHA 7

Společný prostor pro setkávání zaměstnanců s komfortním interiérem

Centrum Stromovka

Adresa: Veletržní 200/24, Praha 7 – Holešovice
Plocha k pronájmu: 5 600 m²

Centrum Stromovka nabízí jak kanceláře, tak pokrytí všech důležitých oblastí občanské vybavenosti v jednom.
Z hlediska spojení relaxace a práce se jedná o ideální prostor, který se nachází 300 metrů od Výstaviště Holešovice, 600 metrů od Planetária Hlavního města Prahy a jenom pár kroků od parku Stromovka. Majitelem budovy je společnost Lordship.

Pokud vás zajímá, jak mohou kanceláře v tomto objektu vypadat, tak si prohlédněte naši práci na nových kancelářích pro slavnou českou firmu Becherovka.

Relaxační zóna na střeše budovy

Visionary

Adresa: Plynární 1617/10, Praha 7
Plocha k pronájmu: 20 000 m²

Visionary je kancelářská budova dokončená v roce 2018 v pražských Holešovicích, nachází se na rohu ulic Plynární a Argentinská v blízkosti Nádraží Holešovice. Klienti mají k dispozici 214 parkovacích míst ve 3 podzemních podlažích a nechybí zde ani inteligentního parkovací systém. Za běžných podmínek si zaměstnanci mohou také užívat výhod open air kina, veřejně přístupné zahrady či unikátní běžeckou dráhu na střeše objektu. Budova Visionary získala certifikát ekologické stavby LEED Platinum a certifikaci pro zdravé kanceláře WELL Gold. Vlastníkem je rakouská firma CA Immo.

PRAHA 8

Prosklený vstup do lobby s dekorací rostlin

Butterfly Karlín

Adresa: Pernerova 691/42, Karlín, Praha 8
Plocha k pronájmu: 23 000 m²

Butterfly Karlín je elegantní kancelářský komplex tvořený 2 šestipodlažními budovami, který byl dostavěn v roce 2018. Celý komplex se vyznačuje oblými tvary a velkým množstvím přírodních prvků. Projekt získal certifikát BREEAM Excellent označující energetickou úspornost a trvalou udržitelnost stavby. Tento certifikát si Butterfly Karlín zaslouží mimo jiné díky inteligentnímu řízení systémů ve všech patrech (topení, větrání, chlazení) či geometrii a orientaci objektu, která zabraňuje tepelným ztrátám.
Za výstavbou stojí developer AFI Europe.

Mechové obrazy

Praga Studios

Adresa: Křižíkova 682/34a, Karlín, Praha 8
Plocha k pronájmu: 11 814 m²

V pražském Karlíně se nachází kancelářská budova Praga Studios, jejíž stavba byla dokončena v roce 2019. Jedná se o šestipatrovou budovu postavenou v souladu s požadavky certifikátů LEED a WELL, která vznikla na místě bývalého průmyslového podniku. Kromě úsporných systémů v budově mohou klienti šetřit energie také pomocí digitálního systému Eco Dashboard, který byl speciálně vyvinutý pro projekt Praga Studios a umožňuje monitorovat průměrnou spotřebu vody, elektřiny a plynu v reálném čase. Developerem je Skanska, která budovu prodala společnosti CBRE Global Investors, pro které CAPEXUS dříve navrhl a realizoval kanceláře.

Open space kanceláře s akustickými panely

Mississippi House
a Missouri Park

Adresa: Zábranská 1, Karlín, Praha 8
Plocha k pronájmu: 20 750 m²

Za výstavbou dvou administrativních budov v areálu River City Prague stojí realitní společnost CA Immo. Předpokládaný termín dokončení je v 1. polovině roku 2021 a celková pronajímatelná plocha bude úctyhodných 20 750 m² (Mississippi House 13 380 m² a Missouri Park 7370 m²). Za architektonickým návrhem, kterému kraluje prosklená fasáda, stojí dánské studio Schmidt Hammer Lassen. Celý projekt klade velký důraz na nejmodernější technologie a udržitelnost, protože jednou z ambicí budov je získat certifikaci LEED Platinum.

PRAHA 9

Open space kancelářský prostor s ergonomickým interiérem

AFI City Tower

Adresa: Kolbenova 9, Praha 9 - Vysočany
Plocha kanceláří k pronájmu: 17 300 m²

Praha 9 patří k velmi dynamicky se rozvíjejícím oblastem, které lákají firmy novým zázemím a elegantními budovami. K nim se rozhodně řadí AFI City Tower z dílny architektonického studia CMC Architects. V 19 nadzemních patrech se nachází kancelářské prostory vybavené tou nejmodernější technikou, společně s krásnou recepcí, obchody a dalšími prvky občanské vybavenosti. Jednotlivá patra lze pronajmout celá, popř. je rozdělit na polovinu. Celá budova je navržena jako ekologicky úsporná stavba. Za výstavbou stojí developer AFI Europe.

Kancelářská budova

Harfa Business Center

Adresa: Lisabonská, Praha 9
Plocha k pronájmu: 30 600 m²

V blízkosti pražské O2 areny již několik let roste nový moderní kancelářský komplex, který část svých prostorů otevře také pro retail. K nastěhování budou zbrusu nové kanceláře v posledním čtvrtletí roku 2021. Bonus pro klienty představuje snadná dopravní dostupnost, blízkost jednoho z hlavních kulturních i nákupních center v metropoli a také rozsáhlé podzemní garáže. Za projektem stojí skupina Kaprain podnikatele Karla Pražáka.

Pokud hledáte novou adresu pro moderní kanceláře, dejte nám vědět. O váš projekt se od A do Z postará náš tým, který je sestaven z více než 100 specialistů. Na základě vašich požadavků vám pomůžeme s výběrem jak vhodné budovy, tak i realizaci samotných kancelářských prostor.


Autoři fotografií: Unsplash, Petr Andrlík, Filip Šlapal

Publikováno: 13. 4. 2021 

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.