Spaces v budově Albatros ukazuje kouzlo coworkingu

Lokalita

Na Perštýně 342/1

Klient

Spaces Holding BV

Plocha

4 300 m²

Realizace

11/2018 - 10/2019

Nizozemský coworking Spaces spadající pod IWG, největšího poskytovatele coworkingu na světě, se v nově zrekonstruované budově Albatros na rohu ulic Na Perštýně a Národní třída rozhodl oživit staré kancelářské prostory. CAPEXUS realizoval stavbu v souladu s cílem klienta nabídnout nájemníkům z řad freelancerů i startupů kvalitu, efektivitu, promyšlenou ergonomii, moderní design a kvalitní služby. Dnes designové prostory v žádané lokalitě ukazují hlavní výhody coworkingu v praxi.

Velké zasedací stoly slouží pro porady obchodních klubů

Stavba se start-up duchem

Více než 4 000 m² se během stavby pod taktovkou CAPEXu proměnilo v moderní coworking, který ohromuje dokonale promyšlenými detaily a přístupem stavícím na první místo funkčnost. Hrubá stavba začala již v roce 2017, nicméně samotná realizace a finalizace probíhala v termínu od listopadu 2018 do října 2019. To vše bez narušení provozu pojišťovny, která má v objektu pobočku pro klienty.

Inspirace na každém rohu

Projděte se prostřednictvím galerie po jednotlivých patrech, prohlédněte si zasedací místnosti, společenské prostory… výsledkem bude dávka pracovní motivace a inspirace. Vždyť přesně ta by měla být nepostradatelným prvkem sdílených kanceláří, tedy kanceláří, ve kterých se potkávají firmy z různých segmentů, ve kterých probíhá networking a ve kterých mohou vznikat od nuly projekty s potenciálem změnit svět.

Velká okna propouští do prostor dostatek denního světla - kavárna, jídelna coffee room

Bezchybná koordinace v praxi

Během realizace bylo nutné koordinovat celou řadu subjektů s cílem splnit precizně velmi podrobné zadání klienta, které vychází z definovaných firemních pokynů. Ty mají jasný cíl, aby všechny kanceláře, coworkingy a zasedací místnosti SPACES nacházející se ve více než 392 městech po celém světě vycházely ze stejné filozofie tvarů, barev a chápání interiéru.

Vzdušnost a dostatek prostoru patří mezi skvělé vlastnosti tohoto coworkingu

Smart prostor pro práci

Sdíleným kancelářím nechybí celá řada chytrých a inovativních řešení. V rámci celé budovy je možná pracovat s nastavením chytrých světel, systém Salto zase představuje elektronický zabezpečovací systém, díky kterému je možné spravovat přístupy jednotlivých osob do různých částí objektu. Aktivní zámky řeší otevírání dveří na čip a telefon. Ten stačí pouze přiložit ke klice.

Chytrá řešení však nemusí být nutně propojena s technologiemi. Někdy stačí, aby za nimi stál dobrý nápad a poctivá příprava. Důkazem jsou kuchyňky na jednotlivých patrech a další doplňky od odpadkových košů na tříděný odpad po možnost se pohodlně usadit v různých společenských prostorách.

Pro jednotlivce i celé týmy je k dispozici relaxační zóna

Relaxace v rámci sdílených kanceláří

Kromě možnosti soustředěně pracovat musí sdílené kanceláře umět nabídnout také prostor pro relaxaci, společné setkávání a odpočinek. SPACES na to nezapomínají, a proto v rámci budovy najdete například jógu a relax, sprchy či praktické šatny pro každého, kdo se rozhodne pracovní den zpestřit pohybem. 

Menší zasedací místnost s velkou tabulí na zdi

Moderní prostředí coworkingu

Vzdušná zasedací místnost se stolem, ve kterém jsou zabudovány elektrické zásuvky, světlík, prosklená příčka

Workspace pro každou potřebu

Nájemci klienta se v coworkingu rychle zabydleli
a výsledkem je živá komunita odborníků
a zaměstnanců různých firem, kteří benefitují jak ze sdílení prostor, tak z prostor samotných. Zájemci mají možnost si SPACES coworking v budově Albatros vyzkoušet na vlastní kůži. Expedice do sdílených kanceláří vás zcela jistě přesvědčí o výhodách, které umí nabídnout.

Informace o objektu: Albatros

Nově zrekonstruovaná budova Albatros se nachází na rohu ulic Na Perštýně a Národní třída nedaleko pěší zóny. Bývalý Dům dětské knihy a nakladatelství Albatros byl postaven v letech 1965 až 1969. O realizaci stavby se postaral podnik Konstruktiva podle projektu českého architekta Stanislava France (je také například autorem studentských kolejí Strahov nebo budovy Koospol, dnes Cube Office Center) a Luďka Haufa. Rekonstrukce a dostavba proběhla v roce 2015. Mezi hlavní přednosti budovy patří skvělá dostupnost městskou hromadnou dopravou. Nachází se v těsné blízkosti stanice metra Národní a tramvajové zastávky. V budově je nájemcem nizozemský coworking Spaces a Česká spořitelna.


Autor fotografií: Tadeáš Seidl

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

BB CENTROOM

BB CENTROOM

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.