Jak letos na vánoční večírek v kanceláři?

Praktických tipů a inspirace není nikdy dost. A u Vánoc a vánočních aktivit to platí dvojnásob. Proto pro vás CAPEXUS připravil tipy na originální firemní vánoční večírek u vás v kanceláři, díky kterému můžete firemní kulturu pozvednout zase o level výš. Otázkou zůstává, zda máte vhodné kancelářské prostory, kam se kromě zaměstnanců vejde také vánoční stromeček.

Vánoční svícen

Podstata vánočního večírku očima zaměstnavatele

Vánoce pro nás vždy představují svátky klidu a pohody. Ale realita příprav na vánoční oslavy je často opakem – spousta zařizování a povinností, které nejsou právě uklidňující.

Ptáte se, proč tedy vlastně vánoční večírek v práci organizovat?

Hlavní důvod by měl spočívat v tom, aby si zaměstnanci na chvíli odpočinuli a cítili, že si vážíte jejich snahy během celého roku. Navíc se tím vytváří příležitost k ohlédnutí za týmovými úspěchy, což může být skvělou motivací pro další období a přispívá to k příjemné atmosféře v práci.  A co víc, každý vánoční večírek může být skvělým momentem k tomu, abyste zdůraznili a upevnili společné firemní hodnoty.

Vánoční večírek

I přesto, že uspořádání tradičního vánočního večírku může být trochu náročné, je to také výzva, jak vytvořit vlastní vánoční kouzlo přímo v kanceláři. Navíc moderní kancelářské prostory mají v tomto směru nečekaně hodně co nabídnout. Máte před sebou příležitost udělat váš vánoční večírek opravdu výjimečným! Tak pojďte prozkoumat, jak můžete využít prostor, zábavné aktivity a společnou atmosféru k tomu, abyste z vašeho vánočního večírku udělali nezapomenutelnou událost pro každého zaměstnance!

7 tipů pro Vánoce v kanceláři

Na vánočním večírku můžete připravit zábavné a interaktivní aktivity, které budou skvělým zpestřením pro všechny zaměstnance.

Piškvorky s perníčky

1. Kvíz o firmě

Zkusit můžete vzrušující hru Kahoot, což je moderní kvízová aplikace, která umožňuje účastníkům soutěžit v rychlých a zábavných otázkách přes jejich chytré telefony. Tato digitální hra přináší do večírku dynamiku, soutěživost a zároveň podporuje týmovou atmosféru. Otázky se navíc mohou týkat přímo dané firmy. Budete potřebovat projektor či větší obrazovku, která je dnes již běžnou součástí interiérové elektroinstalace v rámci komunitních či relax zón.

Vánoční Bingo

2. Bingo o ceny

Pro ty, kteří preferují klasiku, připravte tradiční vánoční Bingo, kde se zaměstnanci mohou bavit nejen samotnou hrou, ale také vzájemným poznáváním svých kolegů. Každý účastník dostane bingo kartu se jmény kolegů a cílem je zaškrtnout jména, když splní daný popis. Tato hra nejenže povzbuzuje komunikaci mezi zaměstnanci, ale také přináší do večírku lehkou atmosféru a výborný společenský prvek.

Zdobení věnce

3. Nejlepší zdobič a zdobička

Výzdoba v kancelářích často bývá soukromou aktivitou jediného člena týmu, který se každoročně snaží vnést do firmy ducha Vánoc. Co kdybyste tento rok vyhlásili soutěž o nejlepší vánoční výzdobu? Ta by mohla probíhat například mezi odděleními, kancelářemi či patry. Možná budete překvapeni, kdo všechno má u vás kreativní vlohy a s jakými nápady kolegové přijdou. Navíc tím podpoříte i zapojení celého týmu a k vyhlášení opět dojde na vašem večírku.

Vánoční cukroví

4. Stůl s vánočním cukrovím a pečení

Nezapomeňte na stůl plný vánočního cukroví, který nejenže potěší chuťové buňky zaměstnanců, ale také vytvoří sladké vzpomínky na tuto párty. Zároveň to můžete pojmout jako soutěž a nechat zaměstnance přinést jejich domácí cukroví. Každý jistě rád předvede, co je v něm a dá ostatním ochutnat svůj nejoblíbenější a nejpovedenější druh. Pokud máte moderní firemní kuchyňku, máte možnost z pečení a přípravy vánočního občerstvení udělat opět téma večírku.

Vánoční drink

5. Koktejlová mixologie na vánoční téma

Představte si, jak zaměstnanci zkoušejí míchání vánočních koktejlů pod vedením profesionálního barmanského mistra. A co teprve signature drinků inspirovaných přímo vaší firmou? Skvělý způsob, jak přidat do večírku něco interaktivního a zároveň se dozvědět, jak připravit chutné vánoční nápoje. Buďte si jisti, že právě tento prvek rozhodně nadchne a nezklame! Nezbytností k této aktivitě je samozřejmě opět kuchyňka, což v moderních kancelářích není problém.

Předávání vánočního dárku

6. Tajný Santa

Připravíte lístky se jmény všech lidí ve firmě, z nichž si každý vylosuje kolegu, kterému pořídí dárek. Jedna strana pro tu druhou zůstává utajená. Předem je vhodné určit maximální výši částky, kterou lidé za takový dárek utratí, a termín, do kterého budou zabalené dárky odevzdány, aby mohlo dojít ke slavnostnímu hromadnému předání. No a právě vánoční večírek je ideální příležitostí k předávání těchto dárků.

Rekvizity do fotokoutku

7. Vánoční fotokoutek

Nakonec nesmíme zapomenout zmínit fotokoutek plný vánočních rekvizit, jako jsou Santova čepice, elfí uši, sobí rohy, šály, rukavice, zvonečky, girlandy a vánoční světýlka. Zaměstnanci si pak mohou odnést nezapomenutelné fotografie s vtipnými doplňky.

Pro ještě lepší efekt přidejte do fotokoutku i nějaké kulisové prvky, jako jsou umělé sněhové vločky nebo vánoční stromky, aby fotografie vypadaly co nejzábavněji.

Kanceláře nejen pro práci

Říkali jste si při čtení tipů výše něco jako: „To by bylo super, ale u nás v kanceláři na to není místo.“
Pokud ano, je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jak kancelářské prostory proměnit v místo, které dokáže podpořit firemní kulturu, setkávání zaměstnanců a aktivity, které prohlubují pracovní vztahy. A s tím vám velmi rádi poradíme nejen na Vánoce, stačí vyplnit kratičký formulář nebo nám zavolat. Každá firma si totiž zaslouží dárek v podobě dokonale promyšleného interiéru.


Autoři fotografií: Shutterstock, Unsplash, Pixabay

Publikováno: 28.11. 2023

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.