Dáme jídlo

Lokalita DOCK IN TWO, Smrčkova, Praha
Klient Dáme jídlo
Plocha 750 m2
Realizace 11/2017
Rok 2017 byl pro Dáme jídlo rokem změn. Firma, která patří do globální skupiny Delivery Hero, na podzim změnila vizuální identitu i kanceláře. K tomu druhému jim dopomohl CAPEXUS. Interiér jsme koncipovali s ohledem na mladost firmy – tak, aby byl připraven pro zaměstnance, kteří nechtějí stálé pracoviště a raději si pro každou příležitost najdou jiné místo.


Velká variabilita pracovních míst je obecným trendem, na který jsme navázali i u jiných firem – každý zaměstnanec má kromě stálého pracovního místa k dispozici i neformální meeting pointy, focus zóny, telefonní budky a otevřený prostor (tzv. work lounge). Zaměstnanci si v Dáme jídlo navzájem důvěřují, a tak mohou pracovat odkudkoliv.
 

Místo pro soustředění...


 „Žádný den není stejný a každému z nás se stává, že někdy nepřijde do práce dobře naladěn a chce být spíše sám. Stejně tak se podobné zóny hodí pro situace, kdy se potřebujete soustředit,“ popisuje Erika Bohatá, architektka, která prostor navrhla ve spolupráci s Monikou Radovou. Plnění těchto potřeb se projevuje i v použitém nábytku. Třeba pohovka Profim October jako vyšší sezení vytváří intimní zónu pro interní schůzku.
 

... otevřený prostor pro akce...


Design hlavního otevřeného prostoru jsme navrhli tak, aby umožňoval rychlou konverzi pro jakýkoli účel – přivítání hosta, krátkou neformální schůzku s klientem, prezentaci, pracovní workshop, ale i promítání videí po práci. Dominantním prvkem jsou posuvné stěny rozčleňující prostor. Stěny mohou uzavřít prostor a vytvořit tak více zón tak, aby sloužil třeba pro týmové schůzky. Když se naopak stěny seskupí na jedno místo, vznikne zcela otevřený prostor. Podle typu akce nebo aktivity, která zde právě probíhá, se tak dá prostor libovolně rychle měnit.


10-(1).jpg
 

... a plánované i neplánované schůzky


Prostor je zároveň propojený s venkovní terasou s unikátním výhledem na slepé rameno Vltavy, což přímo vybízí k různým akcím, například i klientským. „Velký centrální prostor zároveň zahrnuje i otevřenou kuchyňku, která funguje skvěle pro náhodná i plánovaná setkání – tento bod napomáhá přirozenému toku informací mezi kolegy a budování týmového ducha celé firmy,“ říká Erika.
 
Přestože celkově prostory odpovídají mladé firmě, která před sebou nic neskrývá a většina kanceláří je otevřených, funkce některých oddělení vyžadovaly uzavření kvůli zajištění akustické pohody – například finanční oddělení je tedy za skleněnými příčkami a call centrum v nejvzdálenějším rohu dispozice.
 
„Pracovali jsme samozřejmě i s novou vizuální identitou Dáme jídlo – nové motivy a piktogramy jsme využili na tapetách a polepech. Korporátní barvy – oranžovou, tyrkysovou a fialovou jsme užívali spíše střídmě, aby v interiéru působily hravě a nestrhávaly příliš pozornost – fungují jako rozptýlení,“ doplňuje Erika.
 
V interiéru jsme použili především výrobky firem Pedrali a Actiu. V lobby čeká na hosty křesílko Profim Soriso, před posuvnými stěnami je dominantní červené křeslo Softline Havana. Za posuvnými stěnami jsou schované židle Pedrali NYM, v kuchyňce vysoké barové židle Pedrali Volt. Pro pracovní místa jsme zvolili stoly Actiu Vital a židle Actiu Stay.
Projekt byl specifickým tím, že navrhnout a zrealizovat originální kancelářské prostory, které zachytí atmosféru a firemní kulturu Dáme jídlo, bylo nutné zvládnout za velmi krátkou dobu. Spolupráce se společností CAPEXUS byla, dle mého názoru a reakce okolí, velice úspěšná. Máme velmi osobité a krásné prostory.Lada Pařízková, Management Team Support, Dáme jídlo

DOCK IN TWO

Objekt DOCK IN TWO je součástí moderní výstavby v oblasti bývalých libeňských doků. DOCK IN vznikl na pomezí dvou světů... zenového prostředí parku s řekou a pulsujícího centra metropole. Architektonickým řešením je město ve městě, šetrné k životnímu prostředí a esteticky dokonalé se spoustou inovativních prvků. Přístav klidu a hradba před hlukem velkoměsta, přitom snadno dostupný a uvnitř členěný tak, aby poskytoval svým nájemníkům dokonalý prostor pro práci i odpočinek.
 
Projekt nabízí sedm pater stylového kancelářského prostředí, nejvyspělejších technologií a splňující tu nejvyšší známku energetické šetrnosti. Moderní kanceláře projektu DOCK IN TWO jsou umístěny podél břehů dvou slepých ramen Vltavy na pomezí Karlína a Libně. Nabízí tak nejen pracovní prostory v blízkosti centra města, ale i u řeky, což nabízí ideální podmínky pro relaxaci v průběhu náročného pracovního dne.