Industriální kanceláře Sev.en Energy

Lokalita

V Celnici 4, Praha 1

Klient

Sev.en Energy AG

Plocha

1 100 m²

Realizace

06/2019

Energetická společnost Sev.en Energy sídlí v historicko-průmyslové budově Staré Celnice. Pro její nové pracovní prostředí jsme tak přirozeně vybrali industriální styl. Náš architekt Jakub Seči v nových kancelářích pracoval se surovými přírodními materiály a tmavými barvami. CAPEXUS kromě designu nové kanceláře i realizoval.

Recepční pult s logem společnosti Sev.en Energy.

Detaily a kontrasty

Už při vstupu do prostoru zaujme příchozí obnažený bezpodhledový strop i kontrast mezi světlou dřevěnou podlahou a tmavě šedým kobercem značky Desso.
Nad neformálním posezením vedle recepčního pultu
i nad pultem samotným se vznášejí designová závěsná světla ve tvaru křížících se linek. Pult je vytvořen z bílého corianu s logem firmy. Osvětlení stejného typu tentokrát ve formě jednoduché linky funguje jako navigace chodbou do další části prostor.

Cílem návrhu bylo vytvořit kontrast mezi pracovními a odpočinkovými místy a zároveň navázat na historicko-industriální styl budovy. Proto jsme zvolili heraklit, kov, dřevo a tmavé barvy: antracitovou a černou.
Jakub Seči, architekt, CAPEXUS
Lobby prostor se stylovým interiérem, který tvoří poličky na míru od společnosti Interio.

Posaďte se prosím

V lobby se mohou zaměstnanci a návštěvníci občerstvit
či jen tak posedět na stylovém soft seatingu. První možnost blíže k recepčnímu pultu tvoří pohodlné sofa, kde se čekající mohou začíst do firemního magazínu. Druhé posezení tvořené židlemi Ton Merano je od zbytku místnosti vizuálně odděleno důvtipnými poličkami kombinujícími kov a dřevo vyrobené na míru společností Interio. Poličky doplňuje přírodní prvek v podobě rostlin. Šedé svítidlo nad stolkem a stojací lampa stejné barvy dodávají tomuto koutku útulný nádech. 

Tmavá pracovní kuchyňka s mobilní dřevěnou příčkou ve společnosti Sev.en Energy.

Pracovní kuchyň

Hosty čeká v prostředí lobby tmavá kuchyňka s kontrastní světle dřevěnou mobilní příčkou.

Detail na parapet z tahokovu, který skvěle ladí do interiéru kanceláří Sev.en Energy.

Detaily v interiéru

Architekt si vyhrál i s detaily: parapety z tahokovu zapadají do celkového konceptu jak materiálově, tak barevně.

Dvě zasedací místnosti nebo jedna?

Pohyblivé prvky najdeme i v dalších místnostech. Dvě zasedačky se dokážou v mžiku proměnit na jednu velkou. Stačí odsunout bílou posuvnou stěnu složenou z celkem pěti dílčích panelů

Open space v Sev.En Energy ve světlých barvách oddělený stolními paravány.

Kontrastní open space

Openspace je oproti společným prostorám kontrastně světlý. Pracovní místa oddělují stolní paravány v šedé barvě, s nimiž ladí heraklitové podhledy, které podporují dobrou akustiku a rozjasňují interiér. K uložení kancelářských potřeb a oddělení chodby od pracovních míst slouží světlé skříně větších i menších rozměrů.
Velká okna zajišťují přísun čerstvého vzduchu i denního světla, což zaměstnancům prospívá nejen ze zdravotního hlediska. 

Informace o objektu: Stará Celnice

Unikátní kancelářské prostory s komfortním parkováním, širokou nabídkou služeb, kaváren a restaurací v samém centru Prahy na Náměstí Republiky.
Reprezentativní kanceláře, dýchající atmosférou své historie. Výhodné podmínky a osobní prostředí.
To je Stará Celnice.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

BB CENTROOM

BB CENTROOM

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.