Actiu získává další ocenění Red Dot

Actiu získalo další cenu Red Dot, jedno z nejprestižnějších mezinárodních designových ocenění vůbec. Cenu porota udělila křeslu Actiu Karbon, u něhož ji zaujal inovativní charakter produktu vyrobeného z uhlíkových vláken. Produkt, který je výsledkem dvou let výzkumu a partnerství mezi společností Actiu a designérem Javierem Cuñadem z ITEMDesignworks, získal ocenění v kategorii produktový design. CAPEXUS je výhradním zástupcem společnosti Actiu v České republice.

karbon-židle-vítěz-Red-Dot-karbonové-vlákno-Actiu-společnost-ITEMDesignworks-CAPEXUS

Technický kousek

Karbon kombinuje nadčasový design a svůdné linie
s vynikající ergonomií: židle vyniká kvalitou, lehkostí
a funkčností
. Produkt kombinuje špičkové technologické postupy s řemeslným know-how: každá židle se vyrábí
45 dnů
.

Karbon byl výzvou, která nás donutila přehodnotit náš přístup k inovacím a klást větší důraz na dlouhodobost prostřednictvím nových procesů a materiálů. Karbon je začátek nové tvůrčí metody, jejíž produkty ponesou jméno Actiu Unlimited.
Vince Berbegal, mezinárodní obchodní manažer, Actiu
karbon-židle-vítěz-Red-Dot-karbonové-vlákno-Actiu-společnost-ITEMDesignworks-CAPEXUS

Bortit hranice

Karbon je vlajkový produkt řady 'Actiu Unlimited',  kterou Actiu nedávno představila na NeoConu v Chicagu. Smyslem Actiu Unlimited je vytvářet ikonické kousky, které pomáhají prostory měnit a prostřednictvím technologie a designu inspirovat

karbon-židle-nákres-vizualizace-karbonové-vlákno-Actiu-CAPEXUS

Vizuální efekt

Kusy jsou duté, díky čemuž židle váží pouhé 3 kilogramy; použitá karbonová vlákna však zajišťují vysokou odolnost.

Uživatele jsme chtěli překvapit technologickými inovacemi a novými procesy a materiály. V tomto ohledu nám uhlíkové vlákno, které se tradičně pojí s elitními sporty a leteckým průmyslem, umožnilo vytvořit kreativnější tvar než jiné suroviny jako je plast nebo kov. Museli jsme se odnaučit vše, co jsme o konvenčním způsobu výroby a jeho omezeních věděli. Díky tomu jsme byli svobodnější a využili všech možností uhlíkového vlákna.

Chtěli jsme toho, kdo křeslo poprvé uvidí, překvapit hned několikrát. Lesk připomíná  kov a přesto, i když to tak nevypadá, židle je na omak hřejivá. Pak je tu nečekená lehkost křesla. A na závěr, síla a pohodlí, které cítíte, když na něm sedíte.

Javier Cuñado, designér, ITEMDesignworks

karbon-židle-vítěz-Red-Dot-Actiu-karbonové-vlákno-CAPEXUS

Progresivní přístup

Tyto funkce jsou přesně to, co dělá Karbon dokonalým příkladem spojení preciznosti a progresivního přístupu. Zároveň je Karbon kousek, který musí mít všichni, kdo milují kreativitu a jedinečnost.

To je více než dost důvodů k tomu, aby si zasloužil vítězství v nejexkluzivnějším a nejprestižnějším designovém ocenění na světě.

Publikováno: 11. 7. 2019

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.