Nové společné prostory pro IPP 5

Lokalita

I. P. Pavlova 5, 5 pater

Klient

I. P. Pavlova 5

Plocha

2 000 m²

Realizace

05/2019

CAPEXUS mimo projektů design & build, kdy tvoří kanceláře na míru pro korporace i start-upy, pro klienty rekonstruuje i interiéry celých kancelářských budov, a to včetně lobby a dalších společných prostor. V poslední takové zakázce navrhl a realizoval revitalizaci historické budovy na náměstí I. P. Pavlova pro majitele, estonskou developerskou společnost Kapitel.

Kapitel chtěl jako nový vlastník budovy v rámci revitalizace přeměnit prostory lobby s recepcí, prostředí výtahu i chodeb v celkem pěti podlažích a střešní terasu s výhledem na pražské centrum. Majitel budovy v zadání vyžadoval čisté, světlé interiéry ve skandinávském stylu s užitím dřeva. V projektu musel architektonický i realizační tým firmy CAPEXUS zkombinovat památkově chráněné interiérové prvky historické budovy spolu s novým přístupem a čerstvými trendy v designu.

Lobby v severském stylu

Vizualizace recepce a lobby prostoru v budově I. P. Pavlova
Vstupní prostor s recepcí a lobby v komerčních prostor budovy I. P. Pavlova

Lobby historické budovy na náměstí I. P. Pavlova příchozí návštěvníky vítá prvky ve zmíněném severském stylu. Luxusního vzezření místnosti CAPEXUS dosáhl prostřednictvím dřevěného obkladu a recepčního pultu z umělého kamene. Původní nápad prosvětlit tmavou lobby pomocí hliníkových reflektorů vystřídala s ohledem na design i praktičnost světla značky Delta Light.

Největší výzvu po technické stránce představovalo právě prostředí lobby, které se dispozičně měnilo. Konkrétně jsme přemístili recepční pult včetně rozvodů kabelů – napojení na počítač, telefon, tiskárnu a vytápění. Kvůli historickému původu této části však nebylo možné provádět stavební úpravy.
Monika Radová, architektka, CAPEXUS

Soft seating v přízemí

Vizualizace komerčních prostor se soft seating interiérem značky SOFTLINE
Návštěvnická zóna v přízemí s pohodlným interiérem v IPP5

Odpočinková a návštěvnická zóna v přízemí sestává z nábytku značky SOFTLINE (PDF katalog). Prosklenou stěnou za schodištěm prostupuje velké množství denního světla, dodatečné umělé osvětlení tvoří závěsná designová svítidla a nástěnná světla nad schodištěm. Prostor ozvláštňují popínavé rostliny od Flower service.

Spolupráce s firmou CAPEXUS je opravdové potěšení, neboť všichni jsou ochotni úzce spolupracovat s klientem, aby co nejvíce porozuměli a splnili očekávání v maximálním možném rozsahu. Zároveň si vážím jejich odvahy projevit svůj názor, když si myslí, že existují i lepší řešení, než která navrhuje klient. A právě díky tomuto otevřenému a upřímnému prostředí se dají dosáhnout nejlepší výsledky. Jsem velmi spokojený, jak s procesem, tak s výsledkem. Děkujeme všem architektům z firmy CAPEXUS, kteří se na našem projektu podíleli.
Holger Tilk, regionální manažer západní a střední Evropy, společnost Kapitel

Společné prostory

Návrh komerčních prostor v minimalistickém designu v IPP5
Realizace komerčních prostor v minimalistickém designu v IPP5

Společný prostor se vstupy do jednotlivých kancelářských prostor sjednocuje dřevěný obklad s číslem podlaží a skleněnou navigací s názvy firem sídlících v daném poschodí. Vzhledem k umístění v chráněné únikové cestě, musel být obklad vyroben z nehořlavé desky ve spojení s dřevěnou dýhou, která splňuje požární požadavky. 

Nahodile rozmístěné kachličky menšího formátu s rozličnými ornamenty vytvářejí pás hravé dlažby u výtahů. Rámy dveří do nájemních jednotek jsou vyrobeny kontrastně k bílé výmalbě v antracitovém odstínu, dveře jsou prosklené, a někteří nájemníci tak volí různorodé polepy. Jelikož jednotlivá podlaží nejsou dispozičně totožná, musely se ladit detaily vždy konkrétně pro dané poschodí. 

Střešní terasa s dřevěnou podlahou a sedacími vaky v IPP5

Terasa

Před návštěvníkem střešní terasy se pak rozprostírá panorama metropole včetně Pražského hradu. Podlahu z dřevěných lamel ze sibiřského modřínu doplňuje i vhodný nábytek značek Actiu, SOFTLINE (PDF katalog) a Pedrali (PDF katalog).

Před prudkým sluncem chrání natažená stínící plachta ve tvaru trojúhelníku vyrobená na míru. Dřevěné truhlíky s květinami slouží jako dekorační prvek, který navíc šetrně ukrývá technické zázemí.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

BB CENTROOM

BB CENTROOM

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.