Vodafone sází na atypický přístup i v nových kancelářích

Lokalita

City West Stodůlky 

Klient

Vodafone HQ

Plocha

2 500 m²

Realizace

9/2021

Červený operátor vždy sázel nejen na vysokou kvalitu, ale také na odlehčenou formu komunikace, přátelství, smysl pro humor a originalitu. Tyto principy zůstávají Vodafonu vlastní i v nově zrekonstruovaných kancelářích, které najdete v administrativní objektu City West. Čím jsou jedinečné? 

Nové flexibilní kanceláře společnosti Vodafone s nábytkem Actiu a atypickými přírodními prvky

Prvky, které jinde nenajdete 

Celkem 2 500 m² kancelářských prostor prošlo pod naším vedením nepřehlédnutelnou proměnou, která je však zajímavá tím, že nevyžadovala stavební úpravy. Nositeli změn jsou v tomto případě atypické prvky, kancelářský nábytek Actiu a dlouhý zástup do detailu promyšlených vylepšení. Reference je tak skvělým příkladem toho, jak lze kancelářím vdechnout nový život a funkce bez nutnosti větších zásahů. 

Mezi atypickými prvky nechybí pódia, praktické kuchyňky pro zaměstnance či pohodlné lavice na sezení. Kanceláře získávají zcela novou atmosféru díky přítomnosti přírodních materiálů a teplých odstínů. Ty nenuceně motivují ke společnému setkávání a budování pohody na pracovišti. 

Flexibilita, digitalizace a udržitelnost jako hlavní trendy na vzestupu se promítají i do nového hubu, který podněcuje flexibilitu a kooperaci a který navrhujeme a realizujeme pro Vodafone. Firma očekává, že 60 % času budou zaměstnanci pracovat vzdáleně a zbylý čas stráví především spoluprací v kanceláři. Na 2 500 metrech tohoto hubu je jen 15 % věnováno klasickým pracovním místům, k ruce jsou zde zaměstnancům takzvané co-creation stations určené schůzkám a brainstormingovým aktivitám.
Martin Židek, architekt ze společnosti CAPEXUS
Posuvná dřevěná akustická stěna v relaxační místnosti se sezením v podobě kamenů

Dělení s kladným výsledkem 

Nenahraditelnou roli hrají také různé dělící prvky, přičemž jedním z nejvýraznějších je posuvná japonská stěna.
S tou je velmi jednoduché manipulovat díky kolejnicím 
a i v zavřeném stavu propouští dostatek světla. Přesto dokáže efektivně rozdělit prostor. 

Zemi vycházejícího slunce evokuje také sezení organických tvarů a výběr kancelářských rostlin, které volně odkazují na umění miniaturizace stromů. Částečně lakované obložení stěny svou nerovnoměrností přináší do kancelářského prostředí živost a dokáže zaujmout na první pohled.  

Flexibilní kancelářské prostředí s akustickými prvky ve formě závěsů

Volání po změně 

Každé kanceláře prochází náročnou zkouškou času, ale ne vždy je nutné v případě rekonstrukce podnikat zásadní úpravy a narušovat chod společnosti. Vodafone je důkazem toho, že nový nábytek a atypická řešení dokáží úspěšně prodloužit designovou i praktickou životnost kanceláří

Většina prostoru je věnovaná potkávání, lidé z celé budovy mohou využívat také speciální tiché zóny určené regeneraci a možnosti usebrat myšlenky, jako je knihovna, zen garden, studovna a podobně. Koncept se navíc může překlopit do dalších zemí – pražská centrála byla zvolena jako pilotní projekt.
Martin Židek, architekt ze společnosti CAPEXUS
Pracovní kupé pro soustředěnou a ničím nerušenou práci

Nové kanceláře

Pokud si i vy myslíte, že vaše kanceláře volají po změněneváhejte nás kontaktovat. O váš projekt se kompletně postará náš profesionální tým


Autor fotografií: Prokop Laichter

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

Rádiová studia Seznam.cz

Rádiová studia Seznam.cz

Websupport

Websupport

Technologický startup

Technologický startup

Upgrade startupovým kancelářím skutečně prospěl

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.