Kanceláře pro Philip Morris

Lokalita

Charles Square Center

Klient

Philip Morris ČR a.s.

Plocha

3 000 m²

Realizace

3/2O20

Rekonstrukcí 3 000 m2 kanceláří navazujeme na mnohaletou spolupráci se společností Philip Morris.
Ve zrekonstruovaných prostorách vynikly prostory nové lobby, prostorné recepce, designových kanceláří, relaxační zóny či silent rooms.

Recepce Phillip Morris s odhaleným stropem

Čistota a oblé tvary

Unikátní atmosféru získal prostor díky zachování části prvků původní konstrukce. Architektonický návrh zpracoval ATELIER KUNC architects a cílem architektů bylo do starších, původně tmavých a nevýrazných, pater budovy přivést přirozené světlo.  Čistotu do prostoru propsal ateliér pomocí několika odstínů bílé a šedé barvy podtrhující oblé tvary. Jedním z požadavků bylo zachovat plnou funkčnost firmy po dobu prací, rekonstrukce kanceláří tedy probíhala za plného provozu firmy.

Unikátní řešení dvojité skleněné obloukové příčky

Dvojitá skleněná oblouková příčka

Největší dominantu tvoří unikátní řešení dvojité skleněné obloukové příčky v 6. patře oddělující dvě zasedací  místnosti. Nábytek je laděn do světlých barev, a podtrhuje tak čistotu a zdravé prostředí.

Kuchyňka s snížený podhled do oblouku kopíruje obloukové světlo

Snížený pohled s obloukovým světlem

Kuchyňka se vyznačuje jednoduchým a přírodním designem s prvky černých poliček a židlí. Snížený podhled kopíruje obloukové světlo, a dává tak prostoru jednotný
a pospolitý vzhled
. Posezení v kuchyňce je tvořeno dřevěnými stoly a bílými židlemi. 

Nelehkým úkolem realizačního týmu byla oblouková stěna. Před její instalací bylo potřeba na samém začátku odstranit zakrytí podhledů, vyčistit dlouho uzavřené prostory a nastříkat je neutrální šedou barvou.

Flexibilní příčka

Flexibilní příčka

Skleněná stěna otevírá světlu cestu do celých kanceláří, promyšlená konstrukce dveří umožňuje flexibilně měnit velikost zasedací místnosti dle potřeby zaměstnanců. Díky variabilitě jednotlivých skleněných polí lze kancelář plně propojit s vedlejším prostorem.

Zelená stěna z rostlin

Zelená stěna

Oddělení dvou částí kanceláře v podobě zelené stěny spolu s dominantními světly a nápaditou zasedací místností vytváří dojem zákoutí v rozlehlé zahradě. Rostliny zajišťují zdravé pracovní prostředí, nejen díky své schopnosti čistit vzduch – plní také akustickou funkci a zajišťují lidem sedícím u vysokého stolu určité soukromí.

Jídelní zvýšený stůl s výhledem
Relax zóna s výhledem na Karlovo náměstí

Akustický minerální podhled

Příjemný odpočinek si zaměstnanci mohou vychutnat
v relax zóně s výhledem na Karlovo náměstí. Akustický minerální podhled Ecophon a závěsné lampy přináší prostoru pocit domova.

Oblouková stěna

Komunikace a chytré systémy

Prezentace produktů a interní komunikace probíhá
na digitální tabuli v části recepce. Svítidla nad stoly
i v zasedacích místnostech mají chytrý systém ovládání. Rozsvítit, či zhasnout mohou pracovníci pomocí tabletů.

Charles Square Center

Charles Square Center je devítipatrová polyfunkční budova situovaná na rohu Karlova náměstí a Resslovy ulice na Praze 2. Jedná se o jednu z technologicky nejmodernějších budov nabízející bezmála 15 000 m2 kancelářských prostor a téměř 6000 m2 plochy pro maloobchodní jednotky. Ty jsou soustředěné v nákupní galerii Atrium, jež je součástí celé budovy. Kancelářské prostory jsou navrženy tak, aby v co největší míře splňovaly klientovy požadavky. Kromě open space jsou tak prostory rozděleny na řadu jednotlivých kanceláří, které splňují nejvyšší nároky na pracovní zázemí a zároveň jsou i ekologicky šetrné. V bezprostřední blízkosti budovy se nachází stanice metra linky „B“ Karlovo náměstí, tramvajové a autobusové linky a také jeden z největších pražských parků. To vše činí z Charles Square Center atraktivní a vyhledávanou lokalitu.


Autor fotografií: Peter Fabo

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Sledujte nás na sociálních sítích

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.