Kanceláře, které do světa přináší lepší zdraví a jasnější budoucnost

Lokalita

Panorama Business Center

Klient

Takeda Pharmaceuticals CR

Plocha

1 300 m² 

Realizace

01/2020 - 07/2020

Při každé realizaci chceme do detailu poznat příběh a vizi firmy, pro kterou nové kanceláře navrhujeme. Závazkem společnosti Takeda Pharmaceuticals je přinášet lepší zdraví a jasnější budoucnost lidem po celém světě. Inspirováni tímto přístupem jsme v budově Panorama Business Center nacházející se naproti Národnímu muzeu vytvořili prostor propojující firemní filozofiitakedaismus
s moderním designem. Projekt byl realizovaný metodou design & build. CAPEXUS řešil návrh, realizaci i dodávku. Tento přístup ve srovnání
s běžným modelem šetří čas i peníze, protože není nutné jednotlivé profese a úkoly koordinovat napříč několika firmami.

Prosklené uzavřené kanceláře s ergonomickým nábytkem

Promyšlená přestavba

Původní kanceláře umístěné v rámci jednoho podlaží přestaly odpovídat moderním standardům, požadované kapacitě a potřebám zaměstnanců. Řešením se stala přestavba pod vedením týmu CAPEXUS, která naplno využila možnost rozšíření do poloviny dalšího patra a v neposlední řadě zavedla zcela nové rozložení. Díky důvěře vedení společnosti bylo možné přijít s opravdu unikátním návrhem, nicméně pod podmínkou uzavřených kanceláří. Jedinými otevřenými prostory jsou relaxační zóny sloužící pro nezávazné schůzky a odpočinek v rušném pracovním dni.

Industriální styl s atypickými prvky ze dřeva a dýhované dřevotřísky

Atypické prvky

Uzavřené kanceláře a zakřivení budovy Panorama Business Center s sebou přineslo výzvu v podobě vhodného řešení koridoru. Abychom se vyhnuli nežádoucímu dojmu „nekonečných“ a monotónních chodeb, rozhodli jsme se pro odkrytí vzduchotechniky
a napojení nové architektury na industriální styl. Poctivý přístup k rekonstrukci a originalitu celého návrhu podtrhuje velké množství atypického nábytku
z masivního dřeva a dýhované dřevotřísky. Dřevo
v kombinaci s celkovým pojetím kanceláří a dalšími materiály hraje významnou roli s vysokou přidanou hodnotou.

Netradiční chodba s rostlinnou vertikální zdí jako dominancí ve firmě Takeda

„Takedaismus“ provází firmu denně

Blízkost k přírodě a zkvalitňování lidských životů se stalo motivem velké části celé rekonstrukce, která je
v souladu s více než 230letou firemní filozofií „takedaismus“. V kancelářích biofarmaceutické společnosti tak nechybí zástup různých rostlin a dalších zelených prvků. Ty se propisují nejen do atypického nábytku a designových detailů, ale také do dvou zelených vertikálních stěn
v recepci a v kanceláři CEO. Nepřehlédnutelným prvkem
je strom vyrůstající z jídelního stolu.

Industriální styl firemní kuchyňky v dřevěném stylu ve firmě Takeda

Komfortní prostředí pro zaměstnance

Pro přípravu občerstvení a nápojů slouží zaměstnancům celkem tři kvalitní kuchyňky s velkoformátovými dřezy, chytrými výdejníky na vodu od firmy Waterlogic
a profesionálními myčkami nádobí. Zmíněné baterie však nejsou jediným chytrým řešením. O příjemnou teplotu v kancelářích se starají chladící trámy, které představují skvělou volbu pro prostory, kde lidé tráví více času. V oblasti osvětlení
je zaměstnancům k dispozici regulace intenzity světel.

Odpočinková zóna ve firmě Takeda s komfortním interiérem pro relax zaměstnanců

Zázemí pro
týmovou práci

Máme velkou radost z toho, že se nové kanceláře velmi rychle staly synonymem spolupracujícího prostředí se skvělými podmínkami pro produktivní práci, budování hodnot a vznik dalších inovací. Ostatně právě ty společnost Takeda Pharmaceuticals posouvají dopředu nejen v České republice, ale i po celém světě.

Zaujala vás tato realizace?


Autor fotografií: Petr Andrlík

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Sledujte nás na sociálních sítích

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.