Oblé křivky nových kanceláří společnosti ČAP

Lokalita

Main Point Pankrác

Klient

ČAP

Plocha

1 400 m²

Realizace

08/2018 

Pro Českou asociaci pojišťoven (ČAP), která zaštiťuje zájmy pojišťoven a zajišťoven, jsme vytvořili zbrusu nové kanceláře. Koncept navržený naší architektkou Terezou Bradovou vychází z neobvyklého zaobleného půdorysu budovy Main Point Pankrác. Dle požadavků klienta v sobě snoubí čistotu, luxus, pohodlí a příjemnou atmosféru. Projekt je nominován na ocenění v soutěži CBRE Zasedačka roku 2018.

moderní-zasedací-místnost-dřevodekor-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Harmonie s přírodou

Vlídného a útulného interiéru dosáhla architektka pomocí podzimních teplých tónů béžové, hnědé, bílé a hořčičné, atypického dřevodekoru a zajímavě rozmístěné zeleně. Celý projekt se nese v duchu čistoty a luxusu odrážejícím se v použitých materiálech i vybavení (například od společnosti Vitra). 

Svěží design recepce

recepce-recepční-pult-přírodní-dekorace-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře
recepční-pult-LED-loga-minimalismus-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Dominantu recepce tvoří recepční pult vyrobený z corianu v oblém tvaru slzy, který zapadá do celkového konceptu. Tento tvar kopíruje i koberec a společně s obloukovým sádrokartonovým podhledem formují navigační systém navádějící do prostor coworkingu.               Záda recepce osvěžuje dřevodekorový obklad ve spojení se zelenými obrazy a neonovými logy

Linie a přírodní materiály

coworking-prostor-podium-přírodní-materiály-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře
relaxační-zona-pohodlné-pracovní-prostředí-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Jedním z klientových požadavků bylo vytvořit velký coworking s kuchyňkou, který slouží jak pro klienty, tak pro zaměstnance. Dominantou je velké pódium vhodné k posezení či přednášení, které doplňují místa pro schůzky. Jednotlivé prvky jsou opticky odděleny pomocí linií koberců, světel, stropu a vzdušně řešených dělicích příček z napnutých lan. Tento přírodní materiál splňoval požadavek oddělení prostor bez nutnosti pevné výstavby.

Při návrhu jsme vycházeli z tvaru samotné budovy, který se odráží například i v designu kobercových ploch či osvětlení. Nejde o přímé rovné tvary, ale zaoblené křivky.
Tereza Bradová, architektka, CAPEXUS

Pocit soukromí

meeting-prostor-designový-interiér-trendy-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře
meeting-point-moderní-interiér-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Soukromí mohou zaměstnanci i klienti nalézt v menších designových meeting pointech, kde jim k účelům rychlé schůzky poslouží vyhovující posezení a designové osvětlení. V prostoru jsou opět k zútulnění použity zelené obrazy a textilní tapety v béžovém odstínu.

Kuchyňka v coworkingu

pracovní-kuchyň-barové-sezení-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře
barový-pult-židle-světlá-žlutá-kuchyň-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Světlá kuchyňka zpestřená žlutou barvou je od coworkingové části opticky oddělena odlišnou podlahovou krytinou a zmíněnou lanovou dělící příčkou. Prostor ozvláštňuje strukturovaný podhled z dřevodekoru, který ve stejné linii doplňuje LED osvětlení. Dostatek míst k sezení zajišťuje atypická pohovka oblého tvaru a barového posezení, které je navíc osvětleno designovými svítidly.  

zasedací-místnost-bílý-jednací-stůl-CAPEXUS-kanceláře-designové-kanceláře-kanceláře CAPEXUS-ČAP-ČAP-kanceláře

Zasedací místnost

Kromě coworkingových prostor lze k poradám o více lidech využít zasedací místnosti, které dle konceptu ladí v podzimních barvách. Velkými okny proniká do prostoru dostatečné množství přirozeného světla a v případě potřeby intenzivnějšího osvětlení jsou na stropě umístěny LED svítidla. Interiér je vzdušný díky skleněné příčce s polepy.

Informace o objektu: Main Point Pankrác

Administrativní budova Main Point Pankrác vzniká na Pankrácké pláni v sousedství mrakodrapů. Čtyřicetimetrovou výškou je rozhodně nezastíní, ovšem láká jinými přednostmi a výrazně upoutá nezaměnitelnou plastickou fasádou. Nízkoenergetická budova, která aspiruje na certifikaci LEED Platinum, roste na zastavěné ploše 5 676 m2. Po svém dokončení v deseti nadzemních patrech nabídne 23 500 m² kancelářských a obchodních ploch a 406 parkovacích míst ve třech podzemních podlažích.


Autor fotografií: Petr Andrlík 

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

BB CENTROOM

BB CENTROOM

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.