Coworkingové centrum pro banku

Lokalita

Klient

středoevropská banka

Plocha

Realizace

studie

Banky hledají cesty, jak inovovat své produkty. Pomoci ji k tomu můžou (nejen) fintechové startupy. Jedna ze středoevropských bank zahajuje kooperaci s mladými firmami přímo na své půdě: poskytne jim zázemí v coworkingovém prostoru a díky tomu se s nimi může snadněji propojit. CAPEXUS pro banku celý tento prostor navrhl.

Hlavní prostor je možné rozdělit na tři menší části pomocí posuvných příček. Jsou zde k dispozici barevné židle, pohovky, pufy, ale také model auta.

Hravost interiéru

Od počátku bylo jasné, že hlavní část inovativního prostoru, který zahrnuje kino, zážitkovou místnost a technological room musí podporovat kreativitu. Proto nepřekvapí, že je vyveden v sytých barvách.

Hlavní prostor architektka Tereza Bradová načrtla tak, aby se mohl využívat pro různé účely, například pro setkání s klienty, akce, přednášky nebo jako odpočinková místnost. Celý prostor lze přizpůsobovat počtu lidí, kteří se v něm nacházejí, v řádu minut, díky několika prvkům.

Kino je vybaveno velkým počtem různě barevných židlí a propojeno se zážitkovou místností, kterou lze oddělit posuvnými skládacími panely.

Variabilita prostoru

Mobilní skládací příčky umožňují dle typu akce prostor rozdělit nebo naopak zcela otevřít. Díky mobilnímu nábytku reprezentovaném pufy lze operativně rozšířit počet míst na sezení, zároveň jsou pufy zajímavým a hravým prvkem interiéru – podobně jako přenosné akustické zástěny BuzziPlant, kteřé vytvářejí akustickou bariéru a pohlcují nežádoucí hluk.

V zážitkové místnosti je "zaparkovaný" model auta. Současně jsou zde žluto zelené pohovky, pufy a sedací pytle.

Brouk na place

Dominantou prostoru je upravený model auta, ve kterém je skryt dashboard. Jako osvětlení jsme použili reflektory, které mají různé teploty a různou barevnost pro vytvoření rozličných scén a nálady.

Kuchyňku tvoří sytě žlutý stánek se sedlovou střechou a barovým pultem z boku. Je umístěna na černé podlaze s bílými pruhy.

Černobílý kontrast

Hlavní chodbu společně se zázemím jsme na rozdíl od kina, zážitkové místnosti a technological room navrhli v černobílé s použitím marmolea a tapety na míru. Při pohledu z chodby tak vynikne kontrast mezi těmito prostory.

Kuchyňka, která je svou sytě žlutou barevností rovněž v kontrastu k chodbě, je pojata jako bistro – místo setkávání a komunikační zóna s velkoplošnou popisovatelnou tabulovou stěnou.

Zasedací místnost je formálnější s nábytkem v zemitých barvách a s dřevěným obložením na stěnách.

Formální prostory v zemitých barvách

Formálnější prostory jako kancelář, focus room a coworkingový prostor byly navrženy reprezentativně s použítím barevných tónů tak, aby působily příjemně – použili jsme dřevěné obklady, nepřímé LED osvětlení, teplé tóny barev a zeleň.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

MITON

MITON

Inspirující kanceláře

Inspirující kanceláře

GROHE

GROHE

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.