Industriální kanceláře s důrazem na detail

Lokalita

Pankrác House, Praha

Klient

Atlas Copco

Plocha

1 600 m²

Realizace

7/2O17

Syté barvy a industriální ráz v podobě výrazného užití kovových materiálů: to jsou nové kanceláře firmy Atlas Copco, které jsme realizovali s důrazem na detail a v duchu kompletní přeměny pracovního prostředí směrem k activity based workplace.

Kóje se zelenou výmalbou a s čalouněným posezením umožňuje zaměstnancům pracovat i mimo pracovní místo.

Členění prostoru

V nových kancelářích se Atlas Copco posune do prostředí, kde zaměstnanci získávají více variant, jak pracovat: v týmu, samostatně, v relaxačním prostoru, zasedací místnosti nebo třeba na terase.

V zasedací místnosti jsou zavěšeny tři lampy a jsou zde pouze dvě židle. Červená barva na stěnách, kobercích i stopu podněcuje k efektivní práci v tichém prostředí.

Samostatná nebo týmová práce

Slovy zástupců ateliéru SUM. architekti, kteří zpracovávali architektonický návrh, jde o prostředí „vedoucí k větší diverzitě pracovních míst s různou mírou podpory samostatné nebo týmové práce, určených pro různou míru mobility či přítomnosti v prostorech a různé potřeby soustředění. Členěním a efektivním využitím dostupné plochy jsou vytvořeny menší otevřené pracovní skupiny, sousedící s menšími uzavřenými prostory pro soustředěnou samostatnou či týmovou práci na místě nebo formou telekonferenčních hovorů.“

Posezení ve vstupní hale je oživeno doplňky s výraznými barvami jako jsou modrý a žlutý lustr, modrá pracovní přilba.

Tahokov a doplňky

Klienty i zaměstnance po vstupu vítá velkorysá vstupní hala se stěnou z tahokovu s dominantním logem společnosti. Halu lze využít i pro práci, relaxaci nebo schůzky.

Pracovní místa jednotlivých skupin jsou od sebe odděleny stěnami z tahokovu.

Různé kombinace

V samotných kancelářích na první pohled zaujme kombinace materiálů, barev a otevřené dispozice. Jednotlivé týmy v open space od sebe oddělují stěny z tahokovu či trapézového plechu.

Díky výborné zkušenosti z minulosti jsme si CAPEXUS vybrali i pro aktuální velké rozšíření našich kancelářských prostor. Opět jsme velice spokojeni – oceňujeme, že se CAPEXU povedlo vystihnout designové prvky interiéru do detailu, a to i přes náročné architektonické zadání.
Jindřich Leníček, Business Controller, Legal/Admin responsible, Atlas Copco
Zasedací místnost se žlutou výmalbou stěn a stropu i žlutou podlahou je vybavena netradičním osvětlením v podobě třech lustrů. Stůl s dřevěnou deskou je doplněn čalouněnými židlemi.

Výrazné barvy

Prosklené zasedací místnosti nechávají vyniknout výrazným barvám: místnosti jsou vyvedeny v jedné barvě, například HR oddělení má k dispozici zasedací místnost v temně červené barvě podporující invenci a produktivitu. Další zasedací místnost je vyvedena v sytě žluté, včetně podlahy a stropu.

Celkem jsme pro Atlas Copco vybavili 150 pracovních míst. Zaměstnanci jsou usazeni na kancelářských židlích Profim Motto u stolů Actiu Vital Plus ST. Konferenční stoly výrobce Alupress jsou v zasedacích místnostech doplněny židlemi Profim Fan. Od společnosti Profim jsou dodána i soft seatingová křesla, konkrétně typ Wall In. Do interiéru jsme dodávali i skříně, mobilní kontejnery, věšáky a další vybavení.

Pankrác House

Pankrác House se skládá ze dvou navzájem propojených objektů nazvaných Heroes House a Park House. Budova stojí naproti stanici metra Pražského povstání (trasa C) v prosperující obchodní čtvrti na Praze 4. Hlavní vstupy a recepce se nacházejí v ulici Lomnického. Budova má výborný přístup k dálnici D1 vedoucí do Brna a Vídně. Centrum města je autem dostupné za šest minut nebo metrem za pět minut.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Další z našich referencí

BB CENTROOM

BB CENTROOM

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.