Industrial office with an emphasis on detail

Locality

Pankrác House, Praha

Client

Atlas Copco

Area

1 600 m²

Realization

7/2O17

Intense colour and industrial character are the distinguishing features of the new offices of Atlas Copco thanks to prominent use of metal materials. We designed the space with an emphasis on detail and in line with the concept of a complete transformation into an activity based workplace.

The green seating area with upholstered seating allows employees to work outside the workplace.

Space division

Atlas Copco will now move into a new office environment in which employees have more options for how to work: in a team, independently, in a relaxing space, in a conference room or even on the terrace.

There are three lamps in the conference room and only two chairs. Red color on the walls, carpets and ceiling stimulates productive work in a quiet environment.

Work independently or in team

According to a representative of the SUM. Architekti studio, which created the design, it is a space that "leads to greater diversity of work stations with various degrees of support for independent or team work, intended for various degrees of mobility or presence in the space and various needs for concentration. By dividing and effectively utilizing the available area, smaller open working groups are created next to smaller closed areas for concentrated independent or team work in person or in the form of teleconferencing."

Seating in the lobby is enhanced by accessories with distinctive colors like blue and yellow chandeliers and a blue helmet.

Metal lath wall and accessories

Upon entering, clients and employees are welcomed into a magnificent lobby with metal lath walls dominated by the company logo. The lobby area can be used for work, relaxation or meetings.

The workplaces of each group are separated by metal lath wall.

Various combinations

At first glance, the offices themselves impress with their combination of materials, colours and open layout. Teams working in the open space are separated from each other by walls made of lath mesh or trapezoidal sheet metal.

Thanks to our great experience in the past we again selected CAPEXUS for the major expansion of our offices. Once again we are extremely satisfied. We appreciate that CAPEXUS succeeded in illustrating the design elements of the interior in detail, despite the demanding architectural task.
Jindřich Leníček, Business Controller, Legal/Admin responsible, Atlas Copco
The meeting room with yellow walls, ceiling and painting as well is complemented by unusual lighting.

Distinctive colours

The glass-walled conference rooms are remarkable for their distinctive colour schemes. For example, the HR department has a dark red conference room, which supports inventiveness and productivity. Another meeting room is painted deep yellow, including the floor and ceiling.

In total we have fitted out 150 workspaces for Atlas Copco. Employees sit on Profim Motto office chairs and at Actiu Vital Plus ST desks. The meeting rooms are furnished with conference tables by Alupress and Profim Fan chairs. Profim has also supplied Wall In soft seating chairs. In addition, we have added closets, mobile containers, hangers and other fittings.

Pankrác House

Pankrác House consits of two interconnected buildings called Heroes House and Park House and it is located just opposite the Prazskeho Povstani (line C) underground station in the thriving commercial district of Prague 4. The main entrances and reception areas are situated on Lomnickeho Street. The building has excellent access to the D1 highway which links to Brno and Vienna. The city centre is a six-minute drive by car or five minutes away by underground.

Do you like the reference? Share it.

Other references

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

GROHE

GROHE

Want to sit in an office that looks like this?

Write to us with your requests and wishes. We will create your dream interior.