Video: Jak se staví fit-out

Jak se staví nové kanceláře? Tahle otázka vás možná napadla při pohledu na nové zázemí různých firem. Většinou se prezentuje krásný výsledek a průběh se umě schovává. Rozhodli jsme se pro opak a v časosběrném videu vám ukážeme, jak se fit-out staví. Tenhle příběh začal balením krabic a skončil. Ale však mrkněte sami, co všechno jsme pro Hello bank vytvořili.

Neobvyklý design open space kanceláře skvěle doplňují odstíny světlých barev. V kancelářském prostoru se také nachází dřevěná konstrukce vyrobená ze světlého dřeva. V popředí je pracující zaměstnanec firmy.

Pohodlné prostředí

Cílem realizace bylo pro zaměstnance mezinárodní banky vytvořit optimální pracovní prostředí se zajištěním maximálního komfortu a splnění požadované funkčnosti ploch. 

 Prostorný relaxační koutek laděný do chladných barev je vhodně doplněn bílým interiérem. Interiér zpestří i koberec s motivem opakujících se šipek.

Světlé tóny

V první fázi rekonstrukce probíhaly stavební úpravy jednotlivých pater. Naši architekti ve spolupráci s klientem navrhli členění prostoru na jednotlivé plochy open space, meeting pointů, relax koutků a kuchyněk. Interiéry jsou navrženy ve světlých tónech. Prostoru dominuje bílá barva s doplněním korporátních barev v menších detailech. 

Velmi zajímavým prvkem jsou koberce v odstínech šedé poskládané do obrazců ve tvaru opakujících se šipek. Dodavatelem koberců řady SunSiro a Hussar je společnost Voxflor. Nábytek relaxačních koutků a kuchyněk (židle WING) dodala španělská společnost Actiu.

Nadčasový interiér relaxačního koutku má pestré designové provedení. Odpočinkovému koutku nechybí ani pohodlné sedačky se stolky.

Výroba na míru

Druhou, velmi podstatnou fází tvorby nového interiéru pro klienta byly architektonicko-akustické prvky navržené a vyráběné na míru. Architektka společnosti CAPEXUS Erika Bohatá navrhovala nábytek a dekorace nejen z hlediska designového provedení, ale také z hlediska funkčnosti (četnost užívání, akustické parametry, dělení jednotlivých zón). Dominantními prvky prostoru jsou akustické panely partnerské společnosti SilentLab.

Open space kuchyňka s proskleným výhledem do kanceláří je vhodně laděná do světlých barev. Vše doplňují černá závěsná svítidla.

Bankovní vlajka

Největší výzvou tohoto projektu byla především krátká doba realizace jednoho podlaží a to v horizontu pěti týdnů. Kromě toho jsme pro Hello bank vytvořili i designový koncept vlajkové bankovní pobočky.

Zaujal vás tento odborný článek? Sdílejte jej.