New layout: the foundation for an impressive office

Locality

Smíchov, Prague 5

Client

International comp.

Area

1 400 sqm

Realization

12/2021

We approach each reconstruction comprehensively and often completely change the layout of the original offices to bring clients
a more practical, modern
and, last but not least, healthier working environment. For proof we can point to our reconstruction of
an international company's office space and the rearrangement of two floors with an area of more than 1,400 m2.

Relaxation zone with variable furniture

Overcoming obstacles on the way to a new layout

The client's original offices were no longer in line with modern design and work environment requirements. Thus, a complete reconstruction and a fundamental rearrangement based on the client's requirements were called for. CAPEXUS took care of the architecture and project documentation, as well as the implementation and furnishing of the office, all within our comprehensive Design & Build approach.

Meeting room in blue tones

Without complications

However, the change in layout itself raised a number of interesting challenges in the area of building technology. During the renovation, we had to deal with the complicated utility distributions and indented ceilings that are part of the original administrative premises.
But even these obstacles did not deter our team.
The rearrangement went according to plan
and without complications
.

Lobby with reception area with natural elements

Corporate colours
on each floor 

The new offices are spread over a total of two floors, each of which is distinguished by a different combination of corporate colours. This solution looks elegant while also underlying the overall corporate identity. An interesting design solution and an unmissable element of the new offices is the reception area in the staircase atrium.

Bright company kitchen with seating

Sustainable
and practical

Quality acoustics play a key role in offices and this implementation is no exception. An interesting feature here is the use of mineral bonded wood wool boards, which are not only a functional but also a sustainable solution. The LED lighting and modern kitchen equipment are environmentally friendly, too.


Author of the photos: Petr Andrlík

Do you like the reference? Share it.

More of our references

Pierre Fabre

Pierre Fabre

Global IT Services

Global IT Services

Samsung

Samsung

Want to sit in an office that looks like this?

Write to us with your requests and wishes. We will create your dream interior.