Sedm aplikací, které zlepšují život v kanceláři

V předchozím díle jsme vám přinesli tipy na aplikace, které zlepšují komunikaci v práci a různé pracovní procesy. Digitální technologie ale umí i jednu další nedocenitelnou věc – dokážou vylepšit pobyt v kancelářích, a to na pár kliknutí. Velké budovy přestávají být odosobněné prostory plné neznámých lidí. Podívejte se, co dokáží tyto aplikace, které používají firmy po celém světě.

aplikace-Comfy-digitální-technologie-smart-aplikace-office-aplikace-CAPEXUS-kanceláře

Comfy 

Aplikace z dílny amerických vývojářů Comfy, která patří pod koncern Siemens, pomáhá zlepšovat prostředí               na pracovišti. Zaměstnanci ji mohou využívat ke změnám teploty, vlhkosti vzduchu v místnosti nebo intenzitě osvětlení. Jejím prostřednictvím si mohou zarezervovat také místnosti k jednání či svá pracovní místa a zasílat zpětnou vazbu na vybavení nebo prostředí, ve kterém působí. Kromě toho aplikace funguje také jako navigátor  v budově.

aplikace-Noisli-chytré-aplikace-digitální-technologie-CAPEXUS-kanceláře

Noisli

Kromě již zmiňované teploty vzduchu v místnosti bývá jedním z největších problémů v open space kancelářích hluk. Pokud jste již přesyceni svými hudebními playlisty, dejte šanci šikovné dánské aplikaci Noisli. Ta nabízí řadu podkresových zvuků pro lepší soustředění se na práci i pro relaxaci. Noisli lze jednoduše upravit dle preferencí uživatele: od zvuků přírody, přes kavárenskou atmosféru, po ambientní hudbu.

aplikace-Spaceflow-digitální-technologie-produktivita-v-práci-CAPEXUS-kanceláře

Spaceflow

Česká aplikace Spaceflow je komunitní platformou propojující vlastníky budov s jejich uživateli. Jejím prostřednictvím se lze spojit s dalšími kolegy v budově, posílat zpětnou vazbu majiteli a rezervovat si vybavení, zasedací místnosti či parkovací místa, anebo si domluvit společnou lekci jógy či grilovačku. Spaceflow navíc pomáhá propojovat uživatele budov s okolními službami a provozovateli podniků.

aplikace-Actiu-virtuální-realita-smart-technologie-produktivita-v-práci-CAPEXUS-kanceláře

Actiu virtuální realita

Španělský výrobce kancelářského nábytku, kterého CAPEXUS v Česku exkluzivně zastupuje, přišel nedávno         s hravou novinkou. Díky aplikaci zaměřené na virtuální realitu si klienti mohou svoje připravované projekty prohlédnout v živé, 360stupňové vizualizaci. Nástroj tak umožňuje prohlédnout si budoucí prostory v dynamické, inovativní a věrohodné podobě. 

Virtuální realita v interiérovém designu je nejnovějším přístupem k prezentování projektů, díky němuž si klienti mohou daleko lépe představit, jak budou jejich kanceláře nakonec vypadat.  

aplikace-Sedus-office-aplikace-produktivita-v-práci-digitální-technologie-CAPEXUS-kanceláře

Sedus

Šikovná aplikace společnosti Sedus nabízí uživatelům možnost vytvořit si návrh kanceláře s veškerým vybavením dle požadavků a dostupné nabídky. Zákazníci si z katalogu jednoduše vyberou typ nábytku, jeho barvu           i možnosti umístění. V aplikaci si navíc lze prohlédnout již hotové realizace.

aplikace-Blocks-chytré-skříňky-Blocks-digitální-technologie-CAPEXUS-kanceláře

Blocks

Čekání na balíček od pošty nebo kurýra není zrovna nejlepší způsob trávení volného času. Stejně nedostižné může být i domlouvání schůzky s kolegou, kterému potřebujete předat podstatné dokumenty. A co teprve věci na sport, které pod pracovním stolem překáží? Chytré skříňky z Česka myslí na všechno a jsou vítaným pomocníkem všech vytížených lidí.

Ukládat, posílat a vyzvedávat si balíčky či dokumenty je s Blocks hračka. Stačí balíček uložit a uvést telefonní číslo příjemce. Ten pak dostane unikátní šestimístný kód, díky kterému si obsah skříňky vyzvedne. To vše zadarmo a během pár minut.

aplikace-CaféWell-podpora-zdravého-životního-stylu-produktivita-v-práci-smart-aplikace-CAPEXUS-kanceláře

CaféWell

A na závěr jedna technologie podporující zdravý životní styl. Americká aplikace CaféWell umožňuje zaměstnancům, aby si nastavili a dodržovali kroky vedoucí ke zlepšení a udržování kondice. Kromě pohybových aktivit ale vylepšuje také jejich mentální kondici, a to pomocí stimulujících her a kvízů Svým uživatelům umožňuje sdílet informace o úspěšných krocích nebo tipech, jak žít zdravěji, s ostatními.

Publikováno: 5. 6. 2019

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.