Recyklace jinak: Použitý kancelářský nábytek pro dobročinné účely

Naše práce spočívá v navrhování a realizaci moderních kancelářských prostor tak, aby se v nich zaměstnanci cítili příjemně a mohli využívat svůj úplný kreativní potenciál.

V praxi to znamená to, že nezřídka musíme původní kanceláře vyklidit, a to včetně použitého kancelářského nábytku. Nechceme, aby důsledkem našeho snažení byla hora židlí, sedaček a stolů na skládce. Vyřazený kancelářský nábytek nyní dokážeme opětovně použít s cílem pomáhat tam, kde je to zapotřebí.

Staré židle a stůl, které mohou posloužit pro dobročinné účely.

Dobré skutky s nábytkem

Množství zbytečně vyprodukovaného odpadu nelze v dnešní době ignorovat. Věříme, že firmy by se měly aktivně snažit přijít se způsoby, jak ho snížit. Přínos pro životní prostředí může jít ruku v ruce s přínosem pro společnost. My máme jedinečnou možnost obojí zkombinovat tím, že vyřazený nábytek darujeme dobročinným organizacím.

Neziskové a charitativní organizace si často musí vystačit s velmi malým rozpočtem. Nákup nového nábytku (například do klubovny pro mládež) dokáže zasadit těžkou ránu jiným prospěšným snahám. Jsme proto rádi, že máme k dispozici prostředky, jak tato úskalí dobročinných organizací vyřešit. Dobré skutky nám rozhodně nejsou cizí.

Jednou z prvních úspěšných vlaštovek této iniciativy je dodání kuchyně, křesel a sedačky pro Komunitní centrum pro děti a mládež Cheiron T v Táboře. Jedná se o nestátní neziskovou organizaci založenou na principech komunitní práce, jejímž cílem je poskytovat dětem i mladým lidem bezpečné prostředí pro neformální vzdělávání a smysluplné trávení času. Jsme velmi rádi, že jsme mohli Cheiron T pomoci. Zároveň jsme šetrně naložili se starým nábytkem z našich projektů. Udržitelné zacházení se zdroji patří k hlavním cestám, jak zajistit udržitelnou budoucnost s minimálními dopady na životní prostředí.

Modrá otočná židle

Dejte nám o sobě vědět

Pokud jste členy neziskové či charitativní organizace a máte zájem o funkční kancelářský nábytek, pak se nám ozvěte! Napište nám něco blíže o organizaci, vysvětlete, jaký nábytek potřebujete, popište, pro jaké účely ho hodláte využít. Odpovíme vám a jakmile budeme mít požadovaný nábytek k dispozici, tak se s vámi spojíme a domluvíme detaily o jeho dodání.

Svůj projekt zaregistrujte níže.

Publikováno: 25. 2. 2020

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.