Nové nástroje urbanismu a ekonomický růst

Společnost CAPEXUS se stala jedním z hlavních partnerů konference Nové nástroje urbanismu a ekonomický růst, která proběhla 2.4. v Gočárově posluchárně na Fakultě architektury ČVUT. Konferenci pořádala globální organizace RICS.

Urbanismus-ekonomie-design-CAPEXUS-kanceláře-designové kanceláře-CAPEXUS-CAPEXUS-kanceláře

Urbanismus

Hlavním přednášejícím byl pan Mircea Enache, Ph.D. /Mirča Enaše/, který je mezinárodně uznávaným odborníkem v oboru plánování a urbanismu, člen správní rady IUFA (International Urban Fellows Association) při Univerzitě Johnse Hopkinse v Baltimoru, ředitel CEP (Center of Excellence in Planning) a prezident asociace Urban 2020 v Bukurešti. Pan Enache se v Praze zaujal široké publikum z řád realitních odborníků  a studentů na téma Nové nástroje urbanismu a ekonomický růst

Pan Enache v přednášce zdůraznil zejména roli komunikace všech zúčastněných stran v procesu developmentu a představil na modelových případech několik zajímavých ukázek z oblasti urbanismu a plánování.

Na jeho příspěvek navázala panelová diskuse s přesahem do českého prostředí pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí za účasti zástupců z řad předních českých odborníků na urbanismus, architekturu a development:

Prof. Ing. arch. Karel Maier, CSc. - architekt, urbanista, profesor Fakulty architektury ČVUT v Praze, vedoucí Ústavu prostorového plánování

Petr Palička - Projektový ředitel real estate skupiny Penta Investments

Martin Skalický - Generální ředitel a předseda představenstva REICO, investiční společnosti České spořitelny


Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.