Cesta ke kořenům aneb návštěva technologického parku ACTIU

Členové týmu CAPEXUS doplněni o skupinu architektů se na začátku měsíce dubna vydali do španělského města Castalla, místa, kde se zrodil nábytek ACTIU. Zde se setkali se zakladatelem a generálním ředitelem ACTIU Vincentem Berbegalem a přivítat a představit společnost přišli také další členové rodiny. Po rozlehlých výrobních halách je pak doprovázela Aleksandra Chmiel, manažerka pro střední a východní Evropu. 

technologický-park-Actiu-prohlídka-showroom-badminton-křesla-designové-kanceláře-CAPEXUS-Actiu-Actiu-kanceláře-CAPEXUS

Prohlídka

Všichni tak měli jedinečnou možnost si prohlédnout technologický park ACTIU či obdivovat velkolepý showroom se všemi produkty. Navíc jim byly představeny i zcela nové produkty, jež se teprve vyvíjejí pro letošní mezinárodní veletrhy. Skvělým zážitkem bylo mimo jiné setkání s vývojáři nové židle TNK Flex, kteří je seznámili nejen s jejím vznikem, ale především také s tím, jaké inovace a vylepšení této židle se chystají do budoucna, na základě zpětné vazby od zákazníků, neboť společnost ACTIU se neustále snaží o vývoj a inovativnost svých produktů

technologický-park-Actiu-prohlídka-showroom-výroba-nábytku-designové-kanceláře-CAPEXUS-Actiu-Actiu-kanceláře-CAPEXUS

Proces výroby

Samotný technologický park ACTIU, jež právem získal ekologický certifikát LEED GREEN GOLD byl opravdovým zážitkem. Láska k přírodě a zodpovědnost k životnímu prostředí se zde snoubí s vytříbeným designem, jež v každém detailu komunikuje značku a hodnoty ACTIU

Během dvou dnů měli návštěvníci možnost vidět proces od ruční výroby forem pro skořepiny nábytku a hliníkové rámy, přes samotné odlévání korpusů, přípravu a lakování podnoží či truhlářskou výrobu až po samotnou kompletaci produktů. Je až s podivem, že všech cca 1,6 milionů různých kombinací produktů je v ACTIU vyráběno ze 100%!

technologický-park-Actiu-prohlídka-Valencie-showroom-designové-kanceláře-CAPEXUS-Actiu-Actiu-kanceláře-CAPEXUS

Poznávání Valencie

A protože nejenom prací živ je člověk, zbyl čas také na ochutnávku místních specialit a návštěvu nedaleké Valencie. Téměř letní počasí přímo vyzývalo na prohlídku města, které je nejkrásnější ze sedla kola. Cesta parkem Vás za chvíli dovede až ke světoznámým budovám architekta Santiaga Calatravy, odkud je to jen kousek na písčitou pláž a tak si někteří otužilci již mohli zařádit ve vlnách Středozemního moře.

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.