Mohli bychom za pár let v kancelářích stát?

Řada studií naznačuje, že neustálé  sezení při práci je nezdravé pro lidský organismus a potenciálně může způsobit kardiovaskulární problémy nebo vyšší náchylnost k cukrovce.

Minimalistická místnost se žlutou stěnou v popředí s mužem pracujícím na tabletu. Muž sedí na tyrkysové kancelářské židli TNK-Flex, která splňuje všechny ergonomické zásady.

Nezdravé sezení

Řada studií naznačuje, že neustálé sezení při práci je nezdravé pro lidský organismus a potenciálně může způsobit kardiovaskulární problémy nebo vyšší náchylnost k cukrovce

 Nadčasový výškově nastavitelný kancelářský šedo-černý stůl, který je sladěný ve stejných barvách s kancelářskými židlemi. Na šedé desce leží minimalistický světle hnědý květináč ve kterém je kaktus. Toto zharmonizované prostředí je výborné pro efektivitu práce a klidnou mysl.

Nastavitelné stoly

Když dojde na průměrnou kancelář, snížení času sezení v práci je velkou výzvou. Znamená to přehodnocení interiérové architektury, vysoké investice a změnu chodu kanceláře. Nastavitelné sit-stand stoly mohou stát stovky Eur.

Minimalistická místnost s růžovou stěnou v popředí s mužem pracujícím na počítači. Vedle muže se nachází tyrkysová kancelářská židle TNk Flex, která splňuje všechny ergonomické zásady. Na obrázku je také výškově nastavitelný stůl.

Snížení nákladů

Současné obvyklé uspořádání s přísně řazenými stoly, oblíbené ve firmách, které chtějí snížit náklady na pronájem podlahové plochy, nevyhovuje zaměstnancům, kteří chtějí při své práci více fyzických možností.

Zastánci říkají, že více pohybu a výkon kancelářské práce ve stoje by byly přínosem nejen pro zdraví, ale také energii a kreativitu pracovníků. A některé velké organizace a firmy se začínají změnami vážně zabývat.


Tento článek je převzat,  zkrácen a upraven z internetových stránek BBC.

Plná verze je k dispozici zde http://www.bbc.com/news/magazine-26937454

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.