Jste připraveni na evoluci vašeho pohybu? My ano!

Základní charakteristiky pro skvělou pracovní židli vychází z požadavků na ergonomii. Židle by měla mít dostatečně vysoký opěrák, aby poskytla odpočinek pro záda a krk, výškově nastavitelnou zádovou opěrku, dostatečně široký sedák s možností posunu a područky pro uvolnění svalů a zabránění nechtěným rotacím. Takováto židle byla doposud naprosto uspokojivá pro dosažení zdravého a pohodlného sezení.

Tyrkysová pracovní židle TNK FLEX splňující ergonomické zásady s polohovatelnou opěrkou hlavy a zad. Vedle kancelářského křesla se nachází výškově polohovatelný bílý stůl.

TNK-Flex

ACTIU zahájila novou inovativní etapu na poli kancelářského sezení a od nynějška, díky nové TNK-Flex, bude Vaše sezení tak pohodlné a potěšující, jako nosit oblíbené džíny. Nastal čas na dotek! 

Minimalistická místnost se žlutou stěnou v popředí s mužem pracujícím na tabletu. Muž sedí na tyrkysové kancelářské židli TNK-Flex, která splňuje všechny ergonomické zásady.

Komfortní židle

ACTIU se svým výzkumným a vývojovým týmem ve spolupráci s průmyslovým designovým studiem Alegre design, šlo o krok dále a vytvořilo TNK Flex. Pracovní židli, jež intuitivním způsobem předvídá potřeby uživatele a přizpůsobuje se pohybům a anatomii lidského těla tak, jako by se jednalo o druhou kůži.

Kancelářská židle s tyrkysovou barvou má ergonomické prvky pro zdravé záda. Na obrázku lze vidět zaměstnance nastavující opěrku hlavy.

Ergonomie sezení

TNK Flex obsahuje základní aspekty pro chystanou revoluci ve vývoji kancelářského nábytku v ACTIU. Evolucí se doposud uvažovaly především změny v rámci ergonomického designu. TNK Flex je ovšem založena na podpoře haptické interakce s uživatelem, což znamená, že podporuje smyslové vnímání prostřednictvím kontaktu s kteroukoli částí lidského těla a jeho pohybu.Základna této židle je klíčovým bodem pro celou ergonomii křesla a hlavním východiskem pro nastavení a dokonalé pohodlí zbytku těla.

Sedačka byla navržena na základě podobné technologie, která se používá v nákladních kabinách – zavěšená sedačka, jež poskytuje pocit stavu beztíže. Kontaktní plocha s uživatelem je v sedáku zajištěna vzduchovými komorami v pěně sedadla, jejž podporují kompresi a dekompresi tak, aby sedadlo bylo schopno absorbovat a přizpůsobit svůj tvar dle specifických potřeb uživatele a vytvořilo tak pocit rovnováhy a pohodlí.
Marcelo Alegre, návrhář Alegre design
Polohovatelná černo-šedá kancelářská židle s prvky tyrkysové barvy. Tato ergonomická kancelářská židle je pohodlná a má nastavitelnou jak opěrku hlavy, tak zad. Kancelářské  židli  nechybí ani otáčecí kolečka pro změnu polohy na pracovišti.

Pohodlí na prvním místě

TNK Flex je židle, která představuje vysokou technologickou úroveň, jíž bylo dosaženo díky touze vyniknout a neustálému vylepšování pracovních židlí po téměř 50 let existence ACTIU. Je určena pro náročnější uživatele

Je to produkt, který brilantně kombinuje pět základních pilířů kancelářského nábytku: výkonnost, kvalita, ergonomie, design a konkurenceschopnost. A to vše se zaručením vysoké úrovně, bezpečnosti a respektu k životnímu prostředí a 100% výrobě všech produktů v prostorách technologického parku ACTIU ve městě Castalla, Alicante (Španělsko).

Polohovatelná černo-šedá kancelářská židle s prvky tyrkysové barvy. Obrázek je zaměřen na zaměstnance sedícího na ergonomické židli, který si nastavuje opěrku zad. Kancelářské židli nechybí ani otáčecí kolečka pro změnu polohy na pracovišti.

Důležitost sedáku

Sedák je výchozím bodem, ze kterého je uživatel podporován zcela nastavitelným opěradlem (výška, sklon, točivý moment), který předvídá pohyby uživatele a s jemnou lehkostí mu umožňuje naprostou svobodu v pohybu a přitom za všech okolností udržuje správné držení těla.

K tomuto pohodlnému sedáku jsme vytvořili inteligentní opěradlo, které umožňuje všechny pohyby a automaticky se vrací zpět, aniž by uživatel musel cokoli nastavovat.
Marcelo Alegre, návrhář Alegre design

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.