Decentralizovaná kancelář budoucnosti neboli koncept Hub & Spoke

Pandemie koronaviru během pár měsíců přesunula značnou část zaměstnanců na home office, mohlo by nás tedy napadnout, že kanceláře již nebudou potřeba. Evoluce kancelářských prostorů však probíhá neustále a ke změnám by došlo i bez katalyzátoru v podobě viru. A právě jedním z nových modelů, který získává čím dál tím větší popularitu, je tzv. Hub & Spoke.

Výškově nastavitelný stůl pro flexibilní práci

Hub & Spoke

Tento výraz se původně objevil v logistice, kde označuje systém jednoho hlavního skladiště s menšími regionálními překladišti. V oblasti kanceláří se jedná o decentralizaci pracovního prostoru. Existuje jedno hlavní firemní centrum (headquarters), kde mají zaměstnanci k dispozici místa pro práci, ale mohou se rozhodnout také pracovat v jednom z menších lokálních center (často zcela mimo rušné „město“), mimo vlastní prostory se může jednat i o coworkingová centra. Každý zaměstnanec tak má možnost si kdykoliv vybrat, jaká součást firemního systému kanceláří mu v daný moment nejlépe vyhovuje pro práci.

Hlavní výhody Hub & Spoke

Proč se vlastně firmy dnes obrací k tomuto decentralizovanému modelu? Důvodů je až překvapivě mnoho:

Dřevěný interiér v open space prostoru s bílou tabulí na psaní

Flexibilita

Flexibilita je důležitá z hlediska zaměstnanců
i zaměstnavatelů. Zatímco jednotliví pracovníci nemusí řešit dlouhé dojíždění a mohou si vybrat kancelář přesně podle svých potřeb, zaměstnavatelům Hub & Spoke poskytne větší pružnost z hlediska nájmu. V dnešní době je nutné být schopný reagovat na náhlé změny
a systém Hub & Spoke to firmám umožní lépe než soustředění v jednom hlavním bodě.

Ergonomické vybavení kanceláře

Ušetřené výdaje

Menší plocha kanceláří v centrech a využití levnějších prostorů v regionech znamená, že firma ušetří jak za nájem, tak za energie a další položky rozpočtu.

Minimalistická kancelář

Životní prostředí

Když zaměstnanci nemusí každý den dojíždět a kanceláře využívají celkově méně energie, tak se výrazně snižuje uhlíková stopa celé firmy.

Soukromá místnost s pohodlným nábytkem

Expanze společnosti

Expanze pomocí malých lokálních poboček je stejně cenná, za to však o dost levnější než otevření sesterského centra stejně velkého jako hlavní pobočka.

Open space kancelářská zóna ve firemních barvách společnosti Seznam

Rozsáhlejší možnosti náboru

Talentovaní zaměstnanci mimo velká městská centra představují potenciál hlavně v profesích, které trpí nedostatkem kvalifikované síly. Firma s Hub & Spoke kancelářemi dosáhne na tyto nevyužité lidské zdroje. Skvělým příkladem jsou IT specialisté z technologické společnosti BOOTIQ, která podle typu projektu umožňuje vývojářům pracovat z domova, v interním týmu klienta či z kanceláří v Praze, Plzni, Ostravě, Olomouci či Jihlavě. Další pobočky jsou pak na Slovensku.

Hub & Spoke reaguje na potřeby zaměstnanců

Home office pracovní prostor

Office vs. home office

Představa, že každý zaměstnanec touží pracovat
z domova, je mylná
. Vychází to například z nedávného šetřeni architektonické firmy Gensler. Z 2600 dotázaných kancelářských pracovníků pouze 12 % preferovalo trvalý home office. 70 % respondentů hlásilo, že by rádi pracovali v kanceláři alespoň po
3 dny v týdnu
.

Hub & Spoke poskytuje zaměstnancům volnost i zázemí firemních prostor. Jedná se tedy o kompromis, který odpovídá reálným potřebám velkého množství lidí, kteří nechtějí neustále pracovat ve stejném prostředí

Jak decentralizace kanceláře může vypadat?

Vstupní dveře do kanceláří

Možnost volby

Regionální pobočky nejsou ničím novým. V případě
Hub & Spoke však mají do každé pobočky otevřený přístup všichni zaměstnanci a nepředpokládá se, že by zůstávali na jednom místě. Kromě sídla firmy
a jednotlivých poboček pak do modelu můžeme zahrnout ještě možnost si vybrat home office nebo využít coworkingová centra, se kterými firma naváže v regionu spolupráci.

Soustředěnou práci na úkolu může zaměstnanec v modelu Hub & Spoke vykonat primárně doma, nové nápady probere s kolegy
v coworkingovém centru (kde lze také snadno navázat kreativní spolupráci s dalšími firmami) a s důležitým klientem se setká v reprezentativním hlavním sídle.
Ideálně by měla být kvalita prostor a vybavení upřednostňována před kvantitou. Doporučuje se zaměstnancům poskytnout to, co si doma spíše nezajistí. Například výškově nastavitelné stoly a monitory, akusticky a audiovizuálně perfektně vybavenou místnost.
Jan Andrle, architekt CAPEXUS

Překážky pro Hub & Spoke model kanceláře

Odpočinková zóna ve firmě T-Mobile s komfortním interiérem pro relax zaměstnanců

Dobrý plán je první věcí k úspěchu

Někteří odpůrci Hub & Spoke přístupu se obávají nedostatku reálného pracovního prostoru pro jednotlivé zaměstnance. Roztříštěnost Hub & Spoke modelu také vyžaduje větší snahu na udržení jednotné firemní kultury. Přece jenom na jednom místě se společné hodnoty budují o něco lépe.

Logistické či kulturní překážky však lze překonat dobrým plánováním a manažerskou snahou o zapojení každé pobočky do dění ve společnosti. Virus nevirus, kanceláře se mění a systém Hub & Spoke vypadá jako velmi lákavá cesta pro firmy, které si potrpí na flexibilní přístup k práci.

Pokud mezi takové společnosti patříte a chcete kanceláře změnit, neváhejte nás kontaktovat. Vylepšili jsme pracovní prostředí pro více než 400 společností a rádi se postaráme o váš projekt od začátku do konce.


Autor fotografií: Petr Andrlík, Unsplash

Publikováno: 15. 2. 2021 

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.