CAPEXUS podporuje Hvězdný bazar

Vytvořit sociální podnik s ekologickým přesahem zní jako nelehký úkol. České asociaci paraplegiků – CZEPA
se to však s jejich Hvězdným bazarem úspěšně daří.

Hvězdný bazar přeprodávající oblečení od slavných osobností

Představujeme Hvězdný bazar

Hvězdný bazar v sobě snoubí sociální i ekologickou složku. Slouží jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře,
a pomáhá tak s jejich začleněním na trh práce. Současně ctí i ekologii díky prodeji oblečení z druhé ruky. Nejedná
se však o ledajaké oblečení, mnohdy pochází od slavných osobností. Dne 25. května 2020 otevřel svou novou pobočku v Karlíně. Přijďte se podívat!

V čem bude bazar jiný a kolik pracovních míst přinese?

Koncept je zcela odlišný od stávající pobočky v Jungmannově ulici. Nová prodejna cílí na mileniály a nese se v duchu "hipsterského Karlína", kde bude na jaře tohoto roku slavnostně otevřena. Díky rozšíření projektu vytvoříme celkem 7 nových pracovních míst, přičemž 5 určených pro vozíčkáře.
Alena Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků CZEPA

CAPEXUS pomáhá

CAPEXUS se rozhodl pomoci organizaci CZEPA v jejich obdivuhodné iniciativě, a kromě finančních prostředků věnoval nábytek i pracovní sílu. Architekt Martin Židek navrhl designovou podobu nového bazaru. Než do nového obchodu zavítáte osobně, můžete si prozatím jeho podobu prohlédnout na fotkách níže.

Hvězdný bazar pomáhá lidem na vozíčku začlenit se na trh práce

Pomozte Hvězdnému bazaru i vy

Líbí se vám koncept a rádi byste jej podpořili finančně nebo jiným způsobem? Máte několik možností. K rozšíření úsilí je možné se podílet například sdílením na sociálních sítích. Sledujte web, Instragram i Facebook. V případě, že se vám doma objeví nějaký ten kousek oblečení navíc, nezapomeňte jej poslat dál. 

Další variantou je finanční podpora prostřednictvím portálu společnosti Alza, který v tomto případě hraje pouze roli zprostředkovatele. Nemusíte si tak kupovat nic konkrétního. Sbírka poslouží k úpravě interiéru prostor do jeho bezbariérové podoby, což je pro jeho fungování stěžejní.

Publikováno: 20. 4. 2020

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.