Spaces v budove Albatros ukazuje kúzlo coworkingu

Lokalita

Na Perštýně 342/1

Klient

Spaces Holding BV

Plocha

4 300 m²

Realizácia

11/2018 - 10/2019

Holandský coworking Spaces spadajúce pod IWG, najväčšieho poskytovateľa coworkingu na svete, sa v novo zrekonštruovanej budove Albatros na rohu ulíc Na Perštýne a Národná trieda rozhodol oživiť staré kancelárske priestory. CAPEXUS realizoval stavbu v súlade s cieľom klienta ponúknuť nájomníkom z radov freelancer aj startupov kvalitu, efektívnosť, premyslenú ergonómiu, moderný dizajn a kvalitné služby. Dnes dizajnové priestory v žiadanej lokalite ukazujú hlavné výhody coworkingu v praxi.

Veľké zasadacie stoly slúžia pre porady obchodných klubov

Stavba sa start-up duchom

Viac ako 4 tisíc metrov štvorcových sa počas stavby pod taktovkou CAPEXu premenilo v modernej coworking, ktorý ohromuje dokonale premyslenými detailmi a prístupom stavícím na prvé miesto funkčnosť. Hrubá stavba začala už v roku 2017, však samotná realizácia a finalizácia prebiehala v termíne od novembra 2018 do októbra 2019. To všetko bez narušenia prevádzky poisťovne, ktorá má v objekte pobočku pre klientov.

Inšpirácia na každom rohu

Prejdite sa prostredníctvom galérie po jednotlivých poschodiach, pozrite si zasadacie miestnosti, spoločenské priestory ... výsledkom bude dávka pracovná motivácia a inšpirácia. Veď presne tá by mala byť nevyhnutným prvkom zdieľaných kancelárií, teda kancelárií, v ktorých sa stretávajú firmy z rôznych segmentov, v ktorých prebieha networking a v ktorých môžu vznikať od nuly projekty s potenciálom zmeniť svet.

Veľké okná prepúšťa do priestorov dostatok denného svetla - kaviareň, jedáleň coffee room

Bezchybná koordinácie v praxi

Počas realizácie bolo nutné koordinovať celý rad subjektov s cieľom splniť precízne veľmi podrobné zadania klienta, ktorá vychádza z definovaných firemných pokynov. Tie majú jasný cieľ, aby všetky kancelárie, coworking a zasadacie miestnosti SPACES nachádzajúce sa vo viac ako 392 mestách po celom svete vychádzali z rovnakej filozofie tvarov, farieb
a chápanie interiéru.

Vzdušnosť a dostatok priestoru patrí medzi skvelé vlastnosti tohto coworkingu

Chytrý priestor pre prácu

Zdieľaným kanceláriám nechýba celá rada inteligentných a inovatívnych riešení. V rámci celej budovy je možná pracovať s nastavením chytrých svetiel, systém Salto zase predstavuje elektronický zabezpečovací systém, vďaka ktorému je možné spravovať prístupy jednotlivých osôb do rôznych častí objektu. Aktívne zámky rieši otváranie dverí na čip a telefón. Ten stačí len priložiť ku kľučke.

Chytré riešenia však nemusí byť nutne prepojená s technológiami. Niekedy stačí, aby za nimi stál dobrý nápad a poctivá príprava. Dôkazom sú kuchynky na jednotlivých poschodiach a ďalšie doplnky od odpadkových košov na triedený odpad po možnosť sa pohodlne usadiť v rôznych spoločenských priestoroch.

Pre jednotlivcov i celé tímy je k dispozícii relaxačná zóna

Relaxácia v rámci zdieľaných kancelárií

Okrem možnosti sústredene pracovať musí zdieľanej kancelárie vedieť ponúknuť aj priestor na relaxáciu, spoločné stretávanie a odpočinok. SPACES na to nezabúdajú, a preto v rámci budovy nájdete napríklad jogu a relax, sprchy či praktické šatne pre každého, kto sa rozhodne pracovný deň spestriť pohybom. 

Menšie zasadacia miestnosť s veľkou tabuľou na stene

Moderné prostredie coworkingu

Vzdušná zasadacia miestnosť so stolom, v ktorom sú zabudované elektrické zásuvky, svetlík, presklená priečka

Workspace pre každú potrebu

Nájomcovia klienta sa v coworkingu rýchlo zabývali
a výsledkom je živá komunita odborníkov a zamestnancov rôznych firiem, ktorí benefitujú ako zo zdieľania priestor, tak z priestorov samotných. Záujemcovia majú možnosť si SPACES coworking v budove Albatros vyskúšať na vlastnej koži. Expedícia do zdieľaných kancelárií vás celkom iste presvedčí o výhodách, ktoré vedia ponúknuť.

Informácie o objekte: Albatros

Novo zrekonštruovaná budova Albatros sa nachádza na rohu ulíc Na Perštýne a Národná trieda neďaleko pešej zóny. Bývalý Dom detskej knihy a nakladateľstvo Albatros bol postavený v rokoch 1965 až 1969. O realizáciu stavby sa postaral podnik Konstruktiva podľa projektu českého architekta Stanislava France (je tiež napríklad autorom študentských internátov Strahov alebo budovy Koospol, dnes Cube Office Center) a Luďka Haufe. Rekonštrukcia a dostavba prebehla v roku 2015. Medzi hlavné prednosti budovy patrí skvelá dostupnosť mestskou hromadnou dopravou. Nachádza sa v tesnej blízkosti stanice metra Národná a električkovej zastávky. V budove je nájomcom holandský coworking Spaces a Slovenská sporiteľňa.


Autor fotografií: Tadeáš Seidl

Páči sa vám referencia? Zdieľajte ju.

Chcete sedieť v podobných kanceláriách?

Napíšte nám vaše požiadavky a priania. Vytvoríme pre vás interiér na mieru.