Nové kancelárie Global IT Services žijú ulicou

Lokalita

Pradiareň, Bratislava

Klient

Global IT Services

Plocha

870 m2

Realizácia

09/2021 - 01/2022

Výzva pre našich architektov, projektový manažment a realizáciu. Taký bol projekt od A po Z pre spoločnosť Global IT Services (Part of Multitude), medzinárodného poskytovateľa digitálnych finančných služieb, ktorá od februára 2022 sídli v bratislavskej historickej budove Pradiareň 1900. Ich práca je bezhraničná, vysoko odborná, postavená na skúsenostiach a taká bola aj naša vzájomná spolupráca.

Detail moderní lednici od společnosti Samsung

Súhra histórie
a súčasnosti 

Revitalizáciou budovy vznikla možnosť unikátneho projektu, ktorý spája historický priemyselný priestor s dobovými trendmi kancelárskeho dizajnu. Charakteristickou črtou interiéru sú vysoké stropy, vložený mezanín, repliky pôvodných veľkých okien a pamiatkovo chránené konštrukcie (stĺpy a klenby). Približne 870 m2 na treťom nadzemnom podlaží tak dostalo nádych ulice, ktorá bola hlavnou inšpiráciou celkového návrhu kancelárií.

Relaxační místnost s flexibilním posezením v kancelářích Samsung

Agilné prostredie

Pri vstupe do priestoru sa ocitnete v recepčnej zóne. Pult z preglejky a plechu nadväzuje na historický odkaz budovy. Za recepčným pultom je výrazný grafit, ktorý má odrážať firemnú kreativitu, motiváciu a moderného ducha spoločnosti. 

Pracovný priestor je tvorený zdieľanou formou miesta, tzv. desk sharing. Všetky stoly sú výškovo nastaviteľné, podporené stoličkami vysokého štandardu, aby sa zabezpečil čo najlepší komfort pre zamestnanca.

"FLEXIBILITA naživo." Vytvorenie agilného pracovného prostredia pre IT spoločnosť v náročnom období plnom zmien sa spoločnosti CAPEXUS podarilo na výbornú. Naším cieľom bolo vytvoriť priestor novej doby, ktorý podporuje spoluprácu, kreativitu, produktivitu a zdravie zamestnancov. Spoločne sme v budove Pradiarne 1900 uspeli nad očakávania.
Natália Nehajová, manažérka kancelárie, Multitude
Jídelní místnost s protáhlým stolem a lavicí na sezení v kancelářích Samsung

Relax na pracovisku? Áno, je to možné

Hlavným bodom oddychovej časti je prechodná, funkčná kuchynka z preglejky navrhnutá v minimalistickom štýle. Lavicový spôsob sedenia, jednoduché farebné stoličky a menšie stoly majú odrážať exteriérový život v meste. Samotný relax navodí flóra, ktorá predovšetkým v tejto časti kancelárií ohromí telo i ducha. V centre „ulice“ vyrastá  Ficus Amstel King s nádhernou 1,1 metra širokou korunou.

Jídelní místnost s protáhlým stolem a lavicí na sezení v kancelářích Samsung

Cesta okolo sveta

Sklenené priečky na základnom podlaží tvoria dvojsklá vysoké 4,1 metra pre zvýšenú požiadavku na zachovanie akustiky.

V hlavnom priestore sú navrhnuté biele steny. Ak sa však vydáte po stopách jednotlivých zasadačiek, kolaboračných a brainstormingových zón, ohúria vás nie len farby, ale tiež použitý materiál.  

Inšpiráciou boli krajiny, v ktorých spoločnosť Multitude pôsobí.

  • Slovenská miestnosť je inšpirovaná obcou Čičmany. Obkladové dosky zo starého dreva zobrazujú historické domy s ornamentami, charakteristické pre túto dedinku, doplnené mobiliárom vo farbách slovenskej trikolóry. 
  • Miestnosť v štýle Stredomoria oplýva ornamentálnym obkladom a prírodnými doskami z drevnej vlny a cementu. Zvoleným materiálom sa podporuje zvýšená akustika.
  • India vás zaujme atypickým sedením na vankúšoch. Steny a podlaha sú ozvláštnené gobelínmi.
  • Sýte farby, kaktusy, akustické kruhy na stenách, to všetko je typické pre miestnosť v štýle Mexiko.
  • Brazília je charakterizovaná bujnou zeleňou, ale tiež obkladovými doskami zo starého dreva, pre navodenie pocitu amazonského pralesa.
  • Britská zasadačka sa nachádza pod mezanínom, preto je táto miestnosť najnižšia. Tehlový obklad dotvára celkovú atmosféru krajiny.

A hoci sa jednotlivé miestnosti na prvý pohľad značne líšia, majú i spoločné črty: 

  • popisovateľné steny,
  • prírodný materiál obsiahnutý v rôznych prevedeniach (prírodný korok, drevená vlna, obkladové dosky zo starého dreva a rôznorodá zeleň).

Hlavná zasadačka sa nachádza na mezaníne. Je určená pre 20 ľudí. Ide o reprezentatívny priestor určený predovšetkým na dôležité pracovné návštevy. Na podlahu bol navrhnutý vinyl, ktorý plynule pokračuje aj na steny. Ako doplnok a zároveň akustický prvok bol volený koberec s vysokým vlasom. Sklenené priečky dopĺňajú závesy. 

Tento projekt je skvelým príkladom kancelárií, ktoré namiesto výstrednosti vsádzajú na prírodné materiály a zeleň. Pokiaľ aj vy hľadáte nadčasovosť a bezchybné prevedenie kancelárskych priestorov. Radi sa o váš projekt kompletne postaráme.


Autor fotografií: Aeternus Pictures

Páči sa vám referencia? Zdieľajte ju.

Chcete sedieť v podobných kanceláriách?

Napíšte nám vaše požiadavky a priania. Vytvoríme pre vás interiér na mieru.