Oblé krivky nových kancelárií spoločnosti ČAP

Lokalita

Main Point Pankrác

Klient

ČAP

Plocha

1 400 m²

Realizácia

08/2018 

Pre Českou asociaci pojišťoven (ČAP), ktorá zastrešuje záujmy pojisťovní a zaisťovní, sme vytvorili úplne nové kancelárie. Koncept navrhnutý našou architektkou Terezou Bradovou vycházda z neobvyklého zaobleného pôdorysu budovy Main Point Pankrác. Podľa požiadaviek klienta v sebe snúbi čistotu, luxus, pohodlie a príjemnú atmosféru. Projekt je nominovaný na ocenenie v súťaži CBRE Zasedačka roku 2018.

moderná-zasadacia-miestnosť-drevodekor-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Harmónia s prírodou

Vľúdnosť a útulnosť  interiéru dosiahla architektka pomocou jesenných teplých tónov béžovej, hnedej, bielej a horčicovej, atypického drevodekoru a zaujímavo rozmiestnenej zelene. Celý projekt se nesie v duchu čistoty a luxusu odrážajúcom sa v použitých materiálach a zariadení (napríklad od spoločnosti Vitra). 

Svieži dizajn recepcie

 recepcia-recepčný-pult-prírodné-dekorácie-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie
 recepčný-pult-LED-loga-minimalizmus-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Dominantu recepcie tvorí recepčný pult vyrobený z corianu v  tvare slzy, ktorý zapadá do celkového konceptu. Tento tvar kopíruje aj koberec a spoločne s oblúkovým sadrokartónovým podhľadom formuje navigačný systém navádzajúci do coworkingového priestoru. Pozadie recepcie osviežuje drevodekorový obklad v spojení so zelenými obrazy a neónovým logom.

Línie a prírodné materiály

 coworking-priestor-pódium-prírodné-materiály-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie
 relaxačná-zona-pohodlné-pracovné-prostredie-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Jednou z klientových požiadavok bolo vytvoriť veľký coworking s kuchynkou, ktorý slúží ako pre klientov, tak pre zamestnancov. Dominantou je veľké pódium vhodné k posedeniu či prednášaniu, ktoré dopĺňajú miesta pre schôdzky.  Jednotlivé prvky sú opticky oddelené pomocou línie kobercov, svetiel, stropu a vzdušne riešených deliacich priečok z napnutých lán. Tento prírodný materiál spĺňal  požiadavku oddelenia priestorov bez nutnosti pevnej výstavby. 

Pri návrhu sme vychádzali z tvaru samotnej budovy, ktorý sa odráža napríklad aj v dizajne kobercových plôch či osvetlení. Nejde o priame rovné tvary, ale zaoblené krivky.
Tereza Bradová, architektka, CAPEXUS

Pocit súkromia

 meeting-priestor-dizajnový-interiér-trendy-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie
 meeting-point-moderný-interiér-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Súkromie môžu zamestnanci a klienti  nájsť v menších dizajnových meeting pointoch, kde im na účel rýchlej schôdzky poslúži vyhovujúce sedenie a dizajnové osvetlenie.  Pre zútulnenie sú v meeting poitoch nainštalované zelené obrazy a textilné tapetyv béžovom odtieni.

Kuchynka v coworkingu

 pracováé-kuchyňa-barové-sedenie-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie
 barový-pult-stoličky-svetlá-žltá-kuchyňa-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Svetlá kuchynka spestrená žltou farbou je od coworkingovej časti opticky oddelená odlišnou podlahovou krytinou a spomínanou lanovou deliacou priečkou. Priestor ozvláštňuje štrukturovaný podhľad z drevodekoru, ktorý v rovnakej línii doplňuje LED osvetlenie. Dostatok miest na sedenie zaisťuje atypická pohovka oblého tvaru a barové sedenie s dizajnovými svietidlami.

 zasadacia-miestnosť-biely-rokovací-stôl-CAPEXUS-kancelárie-dizajnové-kancelárie-kancelárie CAPEXUS-ČAP-ČAP-kancelárie

Zasadacia miestnosť

Okrem coworkingových priestorov je možné k poradám s väčším počtom ľudí využiť zasadacie miestnosti ktoré podľa konceptu ladia v jesenných farbách. Veľkými oknami preniká do priestoru dostatok prirodzeného svetla a v prípade potreby intenzívnejšieho osvetlenia sú na strope umiestnené LED svietidlá. Interiér je vzdušný vďaka skleneným priečkam s grafickým  polepom.

Informácie o objekte: Main Point Pankrác

Administratívna budova Main Point Pankrác vzniká na Pankrácké pláni v susedstve mrakodrapov. Štyridsaťmetrovou výškou ich určite nezatieni, ale láka inými prednostami a výrazne upúta nezameniteľnou plastickou fasádou. Nízkoenergetická budova, ktorá ašpiruje na certifikát LEED Platinum, rastie na zastavanej ploche  5 676 m2. Po svojom dokončení ponúkne na desiatich podlažiach  23 500 m² kancelárskych a obchodných plôch a 406 parkovacích miest na troch podzemných podlažiach.


Autor fotografií: Petr Andrlík 

Páči sa vám referencia? Zdieľajte ju.

Ďalšie z našich referencií

Farmaceutická spoločnosť

Farmaceutická spoločnosť

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

Chcete sedieť v podobných kanceláriách?

Napíšte nám vaše požiadavky a priania. Vytvoríme pre vás interiér na mieru.