Sportisimo zasvětilo své kanceláře sportu

Firma Sportisimo se při vytváření svých nových kanceláří inspirovala, jak jinak, sportem. Zasedačky připomínají tenisový kurt či basketbalové hřiště, hlavní koridor pokrývá běžecká dráha a recepce je zasazená do fotbalové brány. Největší výzvou nicméně nebyl design, ale přesun zaměstnanců z uzavřených kanceláří do open spacu.

Její povrch tvoří materiál používaný na sportovní podlahy do interiérů. Oproti třeba vinylu, který se často dává do chodeb, je jeho výhodou menší hlučnost. Zároveň se taková podlaha dá dobře čistit.
Erika Bohatá, Architektka ve firmě CAPEXUS

Ve fotbalové bráně byste obvykle hledali brankáře. Tady ale pod bílou sítí úřadují recepční, které mají výhled na tapetu s motivem stadionu. Chybí tu jen značka pokutového kopu, kterou dámy z recepce ve strachu z penalt radši odmítly. Pražská centrála prodejce sportovních potřeb Sportisimo zasvětila nové kanceláře v duchu svého podnikání právě sportu.

V administrativním komplexu Oregon House na pražském Zličíně společnost sídlí od listopadu loňského roku. Shodou okolností našla kanceláře jen 100 metrů od své původní centrály v nákupním centru Metropole Zličín. "Ke stěhování jsme se rozhodli především kvůli expanzi do zahraničí a souvisejícímu růstu firmy. Dalším důvodem byla snaha vyjít vstříc dnešní generaci mileniálů, která má potřebu pracovat ve větších a světlejších prostorách a chce se v práci i bavit," líčí provozní ředitel společnosti Sportisimo Petr Vála, zatímco procházíme po běžecké dráze, která se vine od recepce kolem dokola celým interiérem.

Neslouží ovšem k běhání, ale k chůzi. V kancelářích funguje jako hlavní koridor. "Její povrch tvoří materiál používaný na sportovní podlahy do interiérů. Oproti třeba vinylu, který se často dává do chodeb, je jeho výhodou menší hlučnost. Zároveň se taková podlaha dá dobře čistit," popisuje architektka Erika Bohatá z interiérového studia Capexus, jež mělo design pracovního prostředí na starosti. Stejný prvek se opakuje i v dalším podlaží kanceláří, které zabírají jedno a půl patra a mají celkovou plochu 2400 metrů čtverečních. Do budoucna přitom firma plánuje nabírat další lidi, a tak počítá s rozšířením svého pracoviště na celá dvě podlaží.

Celý článek na Hospodářských novinách

Autor: Jana Niedermeierová

Zaujal vás článok? Zdieľajte ho.