David Sajner účastníkem světového šampionátu IRONMAN na Havaji

Světový šampionát v triatlonu, který se uskutečnil 10. října v Havajské Koně, byl zkouškou obětavosti a odvahy a naplno demonstroval mantru tohoto závodu, že nic není nemožné. 2400 atletů z celého světa se postavilo na startovní čáru, která započala více než 226 km dlouhý závod nesoucí jméno IRONMAN. Celý závod se skládal z plavání o délce 4 km, jízdy na kole na trati dlouhé 180 km a maratonského běhu o délce 42 km. Mezi účastníky stál také David Sajner, závodník, jehož je společnost CAPEXUS hrdým sponzorem

IRONMAN-šampionát-David-Sajner-maraton-CAPEXUS-kanceláře-designové kanceláře-CAPEXUS-CAPEXUS-kanceláře

IRONMAN

David, který se umístil na 574. místě v celkovém pořadí s časem 10:23:57, si vylepšil svůj osobní rekord z roku 2012 o více než 10 min a také se posunul o přibližně 100 míst v celkovém pořadí. Ve své věkové kategorii (muži 35-39 let) se pak umístil na 131. místě.

K tomuto skvělému umístění Davidovi gratulujeme!

IRONMAN-šampionát-David-Sajner-maraton-CAPEXUS-kanceláře-designové kanceláře-CAPEXUS-CAPEXUS-kanceláře

A co na závod říká sám David?

,,Pro každého triatlonistu je pouhá kvalifikace na Havaj velkým úspěchem a splněním sportovního snu a mě se to podařilo hned dvakrát za život. Je nesmírně obtížné zkombinovat práci na plný úvazek a k tomu 2-3 tréninky denně, nicméně díky podpoře mého týmu v KNIGHT FRANK to bylo možné. Pro většinu lidí je nepředstavitelná představa 4 km plavání v oceánu, 180 km jízdy na kole a 42 km maratonského běhu. 

 O to těžší je tento závod díky specifickým klimatickým podmínkám na Havaji – extrémnímu horku, vysoké vlhkosti vzduchu a silnému větru. Během závodu jsem musel překonat několik krizí, během kterých jsem myslel na stovky hodin tréninků a také na všechny kamarády, kteří mě podporovali v přípravě a drželi palce v závodě.  Pocity, které jsem zažil během posledního kilometru, se dají jen velmi těžce popsat, nicméně bych přál každému triatlonistovi, aby si ho mohl prožít na vlastní kůži. Účast na tomto závodě je velmi finančně náročná a proto velmi děkuji za podporu společnosti Capexus, která je jedním z mých sponzorů."


Zaujal vás tento článok? Zdieľajte ho.