Actiu má Red Dot

Porota nejprestižnější designové ceny na světě, Red Dot, ocenila dlouhodobý přístup Actiu. Dlouhodobým cílem společnosti je, aby nábytek a pracovní prostředí přispívaly k pohodě a produktivitě lidí. Konkrétně získala firma ocenění v kategorii Communication Design  – Corporate Publishing za komunikaci konceptu Cool Working by Actiu. Porotu zaujala informační brožura navržená ve spolupráci designovým studiem Odosdesign
Pozitivně naladěná manažerka ve firmě Actiu zachycena v radostném výskoku se nachází v moderní kanceláři. Kancelář je sladěná do pastelových barev s výrazným tyrkysovo-bílým kancelářským křeslem.

Starostlivost na prvním místě

Cool Working by Actiu odkazuje k procesu analýzy, poradenství a péče. Tento koncept identifikuje potřeby klienta s ohledem na daný prostor, styl práce, estetiku a samozřejmě funkci produktu, který bude do daného prostředí dodán.

„Certifikace je nicméně i velkým závazkem, který vyžaduje, abychom pokračovali ve stejném směru a přidali ještě něco navíc."
Vicent Berbegal, předseda představenstva Actiu Group.
Venkovní prostor technologického parku ve firmě actiu, který je soběstačný, co se týká přírodních zdrojů. Vše je obklopeno stromy.

Hospodaření 

Kromě toho na konci října získalo Actiu a jeho technologický park certifikaci LEED Platinum. Technologický park je od začátku postaven na udržitelnosti a soběstačnosti co se týče přírodních zdrojů. I proto má jednu z největších střešních solárních elektráren v celé Evropě, díky čemuž se firmě za celou dobu provozu podařilo nejen vytvořit více než 47 000 MW čisté energie, ale také zabránit emisi více než 3 000 tun CO2 za rok.

Pohled na firmu Actiu z boku. Kolem budovy jsou vysoké tmavě zelené túje, které dělají skvělý kontrast tmavě šedé budově. Vše pěkně podtrhává modrá obloha bez mraků.

Recyklace vody

Důležitého pokroku dosáhla firma také s využitím dešťové vody a nakládáním a opětovným využitím odpadní vody.  Actiu je v oblasti hospodaření s vodou ve svém technologickém parku zcela soběstačné.  

„Cool Working představuje zlom v tom, jakým způsobem Actiu k projektům přistupuje a jak dokáže porozumět tomu, jak jednotlivým firmám pomáhá. Spolupráce s Odosdesign na vytvoření grafického jazyka, který nám umožňuje přenést tak složité téma srozumitelně, byla velmi hodnotná zkušenost, která nám přinesla jedno z nejdůležitějších mezinárodních ocenění, které vůbec existuje."
Soledad Berbegal, Strategic Brand Director, Actiu

Zaujal vás tento článok? Zdieľajte ho.