Nové kanceláře Global IT Services žijí ulicí

Lokalita

Pradiareň, Bratislava

Klient

Global IT Services

Plocha

870 m²

Realizace

09/2021 - 01/2022

Výzva pro naše architekty, projektové řízení a realizační tým. Takový byl celý projekt pro Global IT Services (Part of Multitude), mezinárodního poskytovatele digitálních finančních služeb, který od února 2022 sídlí v historické budově Pradiareň 1900 v Bratislavě. Jejich práce je bez hranic, vysoce profesionální a postavená na zkušenostech. Stejně tak byla postavena i naše vzájemná spolupráce.

Detail moderní lednici od společnosti Samsung

Souhra historie
a současnosti

Revitalizace budovy vytvořila příležitost pro jedinečný projekt, který kombinuje historické průmyslové prostory se současnými trendy kancelářského designu. Charakteristickými prvky interiéru jsou vysoké stropy, vložené mezipatro, repliky původních velkých oken
a památkově chráněné konstrukce (sloupy a oblouky). Přibližně 870 m2 ve třetím patře tak získalo dotek ulice, která byla hlavní inspirací pro celkový design kanceláří.

Relaxační místnost s flexibilním posezením v kancelářích Samsung

Agilní prostředí

Po vstupu do prostor se ocitnete u recepce. Pult z překližky a plechu navazuje na historický odkaz budovy.
Za recepčním pultem je výrazná grafitová barva, která odráží kreativitu, motivaci a moderního
ducha společnosti.

Pracovní prostor je tvořen sdílenou formou prostoru,
tzv. desk sharing. Všechny stoly jsou výškově nastavitelné a doplněné o vysoce kvalitní židle, které zajišťují co největší pohodlí zaměstnanců.

,,FLEXIBILITA v přímém přenosu." Vytvoření agilního pracovního prostředí pro IT společnost v náročném období plném změn zvládla společnost CAPEXUS na jedničku. Naším cílem bylo vytvořit prostor nové doby, který podporuje spolupráci, kreativitu, produktivitu a zdraví zaměstnanců. Společně se nám to v budově Pradiarnia 1900 podařilo nad očekávání.
Natália Nehajová, vedoucí kanceláře, Multitude
Jídelní místnost s protáhlým stolem a lavicí na sezení v kancelářích Samsung

Relaxovat na pracovišti? Ano, je to možné

Ústředním bodem relaxační zóny je přechodná funkční překližková kuchyně navržená v minimalistickém stylu. Lavicové sezení, jednoduché barevné židle a menší stoly mají odrážet venkovní život ve městě. Samotnou relaxaci navozuje flóra, která zejména v této části kanceláře ohromí tělo i ducha. Uprostřed "ulice" roste Ficus Amstel King s nádhernou korunou širokou 1,1 metru.

Jídelní místnost s protáhlým stolem a lavicí na sezení v kancelářích Samsung

Cesta kolem světa

Skleněné příčky v přízemí jsou tvořeny dvojitým sklem
o výšce 4,1 metru,
které splňuje zvýšené požadavky na zachování akustiky.

V hlavním prostoru jsou navrženy bílé stěny. Pokud se však vydáte po stopách jednotlivých zasedacích místností, zón pro spolupráci a brainstorming, zaujmou vás nejen barvy, ale i použité materiály. 

Inspirací byly země, ve kterých společnost Multitude působí: 

  • Slovenský pokoj je inspirován vesnicí Čičmany. Obložení ze starého dřeva imituje historické domy s ornamenty charakteristickými pro tuto obec, doplněné nábytkem v barvách slovenské trikolóry.
  • Místnost ve středomořském stylu oplývá ornamentálním obložením a přírodními deskami z dřevěné vlny a cementu. Zvolený materiál podporuje lepší akustiku.
  • Indie vás zaujme svým atypickým polštářovým sezením. Stěny a podlahu zdobí gobelíny.
  • Syté barvy, kaktusy, akustické kruhy na stěnách, to vše je typické pro pokoje v mexickém stylu.
  • Brazílie se vyznačuje bujnou zelení, ale také dřevěným obložením ze starého dřeva, které navozuje pocit amazonského pralesa.
  • Britská zasedací místnost se nachází pod mezipatrem, takže je nejníže položená. Cihlový obklad dotváří celkovou atmosféru místa.

A přestože se jednotlivé pokoje na první pohled značně liší, mají
i společné rysy:

  • popisovatelné stěny,
  • přírodní materiály v různých provedeních (přírodní korek, dřevitá vlna, obložení ze starého dřeva a různá zeleň).

Hlavní zasedací místnost se nachází v mezipatře. Je určena pro 20 osob a jedná se o reprezentativní prostor určený zejména pro důležité obchodní návštěvy. Na podlahu byl navržen vinyl, který plynule navazuje na stěny. Jako doplněk a akustický prvek byl zvolen koberec s vysokým vlasem. Skleněné příčky doplňují závěsy.

Tento projekt je skvělým příkladem kanceláří, které místo výstřednosti sázejí na přírodní materiály
a zeleň. Pokud i vy hledáte nadčasovost a dokonalý design kanceláří, rádi se o váš projekt kompletně postaráme.


Autor fotografií: Aeternus Pictures

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.