Siemens: Bold statement with vivid hues

Locality

BCB, Anglické nábřeží, Plzeň

Client

Siemens

Area

2 700 sqm

Realization

02/2O18

In latest commission, design firm CAPEXUS overhauled the offices of Siemens in Plzeň, the Czech Republic. The CAPEXUS architect, Tereza Bradová, chosed to replace often used basic colours with bright and saturated gradients of green, blue and red. Forming patterns on floors and vivifying the overall appearance of each room, the colours make bold statement: offices should be fun.
 

 Relax zone in Siemens offices with football, red fatboy and beautiful view.

Siemens for the second time

CAPEXUS designed five floors and built two floors for Siemens.

Sitting at the top of the building, employees have a stunning view of the city. Nevertheless, the premises used to be dark because of the low clear height of corridors. That posed a challenge as it was something that could not be changed.
Tereza Bradová, architect
A view to the corridor with colorful carpeted tiles, lined by meeting rooms with glass partitions.

Glass partitions

She therefore chose the carpets that can flow through the glass partitions and connect corridors and offices. In order to have as much light as possible, the glass partitions feature very light stickers.

Customed sticker of the two-headed silhouettes with incandescent bulbs inside that depict the given department.

Custom wallpapers

The stickers along along with custom wallpapers also support the idea of every room.

Two Red Softline Havana seats dominate the space under the spiral staircase that connects the two floors of the offices.

Spiral staircase

Spiral staircase connects two floors and on the bottom one, the sleek reception and two red Softline Havana armchairs give a warm welcome to guests.

Reception with LED lighting with plexiglass with artistic element.

Corporate identity

The reception incorporates a plexiglass with a LED lighting showing a carved out image of a special module that Siemens engineers developed. Plexiglass thus communicates the company’s culture and goal.

 Colorful kitchenette in blue with a bar table and white bar stools.

Colours

The colours of green and blue that resemble the logo of Siemens are used on all carpets in two floors CAPEXUS designed and built.

 Laboratory with a head motif, where the switches are incorporated.

Laboratory

Except of offices, meeting rooms, kitchens, lounge room and reception, CAPEXUS also arranged labs where Siemens engineers work on various projects.

Zasedací místnost s pestrobarevným nábytkem a kontrastě bílé stěnou se skleněnými příčkami.

White backdrop

Whitewashed walls act as a neutral backdrop for pops of colour that can be seen at furniture, floors and accessories.

Relax zone with colorful furniture suitable for relaxation and view.

Lounge room

Especially lounge room – that is located directly opposite to the kitchen and offers employees a needed respite and also a screen to connect with colleagues sitting in Prague – is coloured in deep rich hues.

Behind the spiral staircase, nobody fills the informal sitting and storage space.

Informal seating

Directly next to the staircase, there is a supporting pillar that was practically begging for a special re-touch. The architect chose the atypical carpenty that proves that every squre inch can be used. This niche now serves as informal seating next to the reception.

Behind the blue railing can be seen a niche filled with space for rest.

Place to respite

On the other floor, it works as a place to respite. Employees can also use it as a hide-out for focused work.

Do you like the reference? Share it.

Other references

Infor

Infor

Seznam.cz

Seznam.cz

GROHE

GROHE

Want to sit in an office that looks like this?

Write to us with your requests and wishes. We will create your dream interior.