Poznejte našeho Senior Architekta

Přinášíme vám rozhovor s naším Senior Architektem Martinem Židkem. Martin se podílel na spoustě úspěšných projektů pro velké společnosti jako je T-Mobile, Avast či Vodafone.

Jaká je tvá hlavní pracovní náplň?

V týmu architektů společnosti CAPEXUS jsem od roku 2017 a z pozice stážisty jsem se postupně dopracoval na současnou pozici – Senior Architekt. Jedním z mých hlavních úkolů je vedení Design&Build projektů.  To znamená, že jsem v kontaktu s klientem od úplného začátku a provádím ho celým procesem, od workplace analýzy a nastavení strategie pracovního prostředí po samotný architektonický návrh. Zodpovídám za kvalitu výstupů, ale především za spokojenost našich klientů. Business development je nezbytnou součástí mojí práce, stejně tak nábor nových kolegů.

Jak vypadal tvůj začátek v CAPEXu?

Neděláme projekty do šuplíku

V CAPEXu jsem začal pracovat jako student posledního ročníku architektury. Zpočátku to pro mě byla pouhá brigáda, což se poměrně rychle změnilo. V interiérovém designu jsem se našel. Nejvíce mě na tom baví, že neděláme projekty do šuplíku, ale většina našich projektů se realizuje. Architekt tak vidí výsledky své práce během několika málo měsíců, a to je prostě super. Dnes jsme týmem 13 architektů, který je velmi diverzifikovaný. Jsou tu holky, kluci, zkušení profíci, ale i učenliví junioři.

Několik věcí máme společných - jsme mladí, práce nás baví a máme týmového ducha. Díky tomu zvládáme i velké projekty s grácií. Přátelská atmosféra je podle mě základ. Za těch 5 let, co jsem součástí CAPEXu, se leccos změnilo. Jsem však rád, že i přes rychlý růst společnosti si držíme rodinnou atmosféru. Vážím si všech příležitostí, které mi CAPEXUS nabídl a v neposlední řade si vážím vedení,
kterému opravdu záleží na zaměstnancích.

Jak vypadá tvůj pracovní den?

Stereotyp opravdu nehrozí

Můj pracovní den začíná šálkem kávy a kolečkem konzultací s kolegy architekty. To mi většinou společně s meetingy zabere celé dopoledne. Po zbytek dne kromě interních a externích schůzek řeším s kolegy projekty, a to napříč všemi odděleními. Každý den je jiný, což je na mé práci to nejlepší.Tady stereotyp opravdu nehrozí.

Který projekt pro tebe byl největší výzvou?

Kovářova kobyla nechce chodit bosa, a proto je pro mě největší současnou výzvou návrh nových kanceláří pro společnost CAPEXUS. Je to pro mě obrovský závazek, pro svoje kolegy chci špičkové a nadčasové pracovní prostředí, které reflektuje trendy a zároveň všechny potřeby dnešní doby.

Chcete se stát součástí našeho týmu?


Autor fotografií: Martina Prášková, Prokop Lachteir, Petr Andrlík 

Publikováno: 31. 5. 2022 

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.