RICOH

Lokalita Greenline
Klient Ricoh
Plocha 900 m2
Realizace 8/2016
Na jaře letošního roku nás oslovila společnost RICOH Czech Republic s.r.o., výrobce špičkové kancelářské, komunikační a fotografické techniky, o spolupráci při fit-outu jejich kanceláří v nově postavené budově Greenline na Kačerově. 
Samotné prostory, které jsou situovány v kruhové části budovy, dávají velký prostor pro představivost architekta a tak se tohoto úkolu zhostil Ing. arch. Jan Andrle, který již má za sebou spoustu významných projektů typu UPC, Allianz či Philip Morris.

Již podlahové krytiny měly reflektovat jasné barvy, na kterých si společnost RICOH zakládá, a proto byl na chodbách a v showroomu zvolen koberec Voxflor řady Natural Code, která nabízí širokou škálu odstínů a barev a jednotlivé zářivé barvy tak podtrhují jasné barvy tiskáren RICOH. V zasedacích místnostech a na ploše pro sezení byl položen koberec Voxflor řady Goth. Největší důraz byl kladen na barevnost showroomu, kde jsou výrobky společnosti vystaveny. Pro design interiéru architekt navrhl zajímavé atypické skříně, které doplňují čistě bílá pracoviště. Do relax zón bylo použito akustické sezení od společnosti Metalmobil a Softline, opět v příjemných barvách, doplněné zajímavými tapetami a potisky z návrhu architekta Jana Andrleho. Luxusní zasedací místnosti byly vybaveny nábytkem řady ARKITEK, nejvyšší řadou nábytku od společnosti ACTIU. Velmi zajímavým doplňkem jsou také akustické panely připevněné na strop v rámci openspace, které na zakázku vytvořila společnost SilentLab.

Ačkoli od prvotního zadání po finální předání uběhly pouhé 3 měsíce, CAPEXUS opět dokázal, že i v takto krátké době je schopen zakázku dodat k maximální spokojenosti klienta, o čemž mimo jiné svědčí fakt, že jsme byli požádáni také o návrh a realizaci sídla společnosti RICOH v Bratislavě.  

Greenline

Administrativní budova Greenline se nachází v městské části Prahy 4 na Kačerově. Byla postavena společností Karimpol Group.
Jejím největším specifikem je fasáda pohlcující hluk, která umožňuje odhlučnit vnitřní kancelářské prostory. Tvar budovy z jisté části ovlivnil tvar pozemku.

Kontaktujte nás

 
 
 
 
 Security code