Soutěže v oblasti kancelářského designu

V posledních letech u nás sledujeme rozvoj zajímavého fenoménu: soutěží o nejlepší projekty v oblasti kancelářského designu a výstavby komerčních prostor. Vzhledem k přínosu, který tyto soutěže znamenají jak pro rozvoj oboru realizace kancelářských interiérů, tak i pro širokou veřejnost, začínáme uvažovat o možnostech, jak k tomuto trendu aktivně přispět.

Veselý design kancelářské místnosti skvěle doplňuje barevný koberec se čtvercovými motivy.

Jedinečná myšlenka

Smyslem těchto soutěží je především ocenění originálních nápadů a kvalitně odvedené práce. Svou rostoucí popularitou soutěže zároveň zvyšují povědomí o našem oboru a podporují uplatňování nových kancelářských trendů. Současně s tím přispívají ke zlepšení image jednotlivých firem a jejich zviditelnění, přinášejí inspiraci pro ostatní a v neposlední řadě zúčastněným firmám pomáhají lákat mladé talenty, pro které je často atraktivní pracovní prostředí důležitou motivací. 

 Prostor s moderním interiérem v odstínech zelené barvy doplňují barové židle a boxy pro setkávání kolegů.

Design soutěže

V současné době se v České republice konají dvě soutěže, a sice Kancelář roku, pořádaná poradenskou společností Prochazka & Partners, a Zasedačka roku, kterou pořádá společnost CBRE. O výběru nejlepších projektů rozhoduje odborná porota složená z předních osobností a expertů z oblasti architektury, designu, kancelářského vybavení, marketingu, technologií či HR. 

Porota při hodnocení zohledňuje pracovní prostředí jednak z hlediska originality a designu prostor, důraz je však kladen zejména také na celkovou atmosféru a kvalitu pracovního prostředí pro samotné zaměstnance.

 Příjemná a moderně vybavená zasedací místnost ladí s interiérem v modrých barvách.

Zasedačka roku

Soutěže s velkým zájmem sledujeme a máme radost, když se do soutěží zapojují i firmy s kancelářskými prostory, které jsme realizovali my. Letošního ročníku Zasedačka roku se kupříkladu zúčastnily tři námi realizované projekty: sídlo společnosti Randstad v rezidenční budově Jungmannova 15 na Praze 1, kanceláře společnosti RICOH Czech Republic s.r.o. v budově Greenline na Kačerově a interiér nových kanceláří jednoho z největších retailových prodejců v ČR.

 Netradiční interiér kancelářské místnosti firmy RICOH doplňuje pestrobarevná červená úložná skříň. Nechybí ani květináče oddělující pracoviště.

Kancelářský design

Pořadatelé si pochvalují nárůst počtu designově kvalitních kanceláří po celé České republice, který se odráží právě ve zvyšujícím se počtu finalistů designových soutěží. Počet kanceláří, které se řídí novými kancelářskými trendy, se v posledních letech významně zvyšuje, mimo jiné i díky inovacím a technologiím, které nové trendy přinášejí.

Vybírat mezi tolika špičkovými projekty ty nejlepší je pak nepochybně nelehký úkol. Věříme však, že v příštích letech se na předních místech objeví i námi realizované projekty.

Z pohledu designu je letošní pozornost kancelářím výrazně větší a odraz v kvalitě lepší, než v minulých letech.
Eva Jiřičná, architektka a předsedkyně poroty CBRE Zasedačka roku
Moderně zařízená odpočinková místnost pro zaměstnance. Stolní fotbálek a příjemně světlé prostředí navozují přátelskou atmosféru na pracovišti.

Rozvoj realizace

Rychlý rozvoj oboru realizace komerčních prostor, ke kterému uvedené soutěže nepochybně přispívají, jsou důkazem toho, že investice do příjemného a atraktivního pracovního prostředí se firmám vyplatí. Rádi bychom proto zahájili debatu o tom, zda bychom mohli tento trend nějakým způsobem podpořit. 

Klientské centrum s moderním interiérem a designem ve kterém lze nahlédnout na zaměstnance front officu při práci.

Prestiž soutěží

Zvyšující se počet originálně a stále kvalitněji realizovaných komerčních interiérů, jakož i rostoucí zájem a prestiž uvedených soutěží u široké veřejnosti naznačuje, že se zde otevírá prostor pro další soutěžní projekt, který bychom díky svým zkušenostem v oboru mohli v budoucnu zaplnit.

Zaujal vás tento článek? Sdílejte jej.