Reprezentativní sídlo bpv Braun Partners

Lokalita

Palác Myslbek, Praha 1

Klient

bpv Braun Partners

Plocha

550 m²

Realizace

1/2O17

Pro právní kancelář v samém srdci centra Prahy jsme navrhli kompletní renovaci stávajících kanceláří. Zadání znělo „ohromit” recepcí a zasedacími místnostmi. Celá realizace proběhla za plného provozu společnosti. 

V posezení pro klienty s výhledem na centrum Prahy je sedačka z červené koženky a bílé taburety.

Vysoký standard

Součástí realizace byl kompletní architektonický návrh, stavební práce a dodání nábytku do recepce, zasedacích místností, relax roomu, partnerských kanceláří, právnické kanceláře, kuchyňky, copyroomu a toalet. Projekt charakterizuje vysoký standard; dominantními prvky jsou kůže, koženka, lesk a použití korporátních barev.

Recepce z bílého korianu je obložena světlým ořechem a doplněna logem společnosti.

Reprezentativnost

Důraz byl kladen především na reprezentativnost vstupních prostor s recepcí a zasedacích místností tak, aby působily honosným dojmem. Recepci dominuje bílý korianový pult, obložení ze světlého ořechu a sofa Mon Coeur v červené kůži od výrobce LaCivida.

Zasedací místnosti je vybavena červenými koženkovými židlemi, stěnu zdobí tapeta s geometrickým vzorem.

Červené detaily

Prostory kanceláří a meetingu jsou pak vizuálně propojeny stejnými tapetami a nábytkem ACTIU. Červená korporátní barva dále prostupuje celým prostorem od červených židlí, až po červené ručníky na toaletách.

Malé zasedací místnosti jsou odděleny mobilními stěnami a vybaveny kompatibilním nábytkem.

Variabilita prostoru

Variabilita zasedacích místností byla pro klienta důležitá, zvolili jsme proto dělení mobilní stěnou a kompatibilními stoly Arkitek výrobce ACTIU s židlemi Ikara s chromovým podnožím. V partnerských kancelářích byly použity stoly řady Vital též s chromovým podnožím a kancelářské židle TNK 500. 

Velká zasedací místnost je vybavena stolem s dřevěnou deskou, červenými koženkovými židlemi s chromovým podnožím a doplněna o tapetu s geometrickým vzorem.

Specifické osvětlení

Velká zasedací místnost je zajímavá také specifickým osvětlením umístěném ve sníženém podhledu nad stolem. Součástí návrhu je dále relaxační místnost se sedačkou Longo, která může sloužit zároveň jako studovna. Podlahy pokrývají koberce VOXFLOR v sérii Goth. 

Palác Myslbek

Myslbek je pasáž mezi rušnou ulicí Na Příkopě a Ovocným trhem, která symbolicky propojuje Nové a Staré Město. Fasádě v ulici Na Příkopě dominuje brána z nerezové oceli vážící osm tun. Její dvě gigantická posuvná křídla se každý den ráno pomalu rozevírají a po skončení otevírací doby zase zavírají. Druhá brána, jež vede na Ovocný trh, vyniká bronzovými hlavami českého sochaře Karla Nepraše; hlavy jsou obráceny různými směry a symbolizují davy návštěvníků. Ve středu pasáže se nachází prosvětlená kruhová dvorana vybízející k posezení v restauracích nebo obdivování výjimečného uměleckého díla – největší skleněné instalace ve střední Evropě, kterou navrhl Maxim Velčovský a vyrobila česká firma Lasvit. Impozantní plastika z ručně foukaného skla znázorňuje křišťálový vír. Galerie Myslbek si ji nadělila ke svým dvacátým narozeninám.
 
Nemovitost o rozloze 17 000 m2 má 6 nadzemních podlaží a 4 podzemní podlaží, která slouží jako parkoviště s 324 parkovacími místy. Budova má tři samostatné adresy: dvě z nich jsou na slavné obchodní ulici Na Příkopě a třetí je na náměstí Ovocný trh. Kanceláře splňují veškeré mezinárodní standardy a je možné je upravit na míru i těm nejnáročnějším nájemníkům. Myslbek je hrdým držitelem certifikátu BREEAM.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.