Pracovní prostředí jako hra: naše vlastní kanceláře

Lokalita

Nuselská 92, Praha 4

Klient

CAPEXUS

Plocha

400 m²

Realizace

9/2O17

Přestěhovali jsme se do nových kanceláří, které dokážou absorbovat náš růst. V hravých prostorách, které dýchají domácí atmosférou, můžeme pracovat odkudkoli – samostatně i v týmech, v okolí ostatních i zcela nerušeni.

Vstupní prostory nových kanceláří společnosti CAPEXUS v dřevěným obložení a světelným logem.

Rozrůstáme se

Proč nové kanceláře? V minulém roce jsme přijali už padesátého kolegu jen v české pobočce a od té doby se růst nezastavil. Naše bývalé sídlo na pražském Vyšehradě jsme měli opravdu rádi, nejen kvůli unikátní zahradě ve vnitrobloku s možností pracovat uprostřed zeleně. Prostory nám ale začaly být malé a v ostatních patrech jsme se dále rozšiřovat nemohli.

Rozhodli jsme se proto přestěhovat do kancelářského prostoru v Michli, oblasti, kterou čeká významný rozvoj v souvislosti s plánovanou linkou metra D.

Relax zóna s pohodlným posezením barevně sladěné s koberci do šedivých, žlutých a tyrkysových tonu.

Radikální změna

V budově byly kanceláře i dříve, šlo ale o klasické kóje s úzkou chodbou, které si říkaly o radikální změnu na otevřený prostor s členěním a s dostatkem relaxačních zón i zasedacích místností

Interiér jsme chtěli přestavět z gruntu na moderní pracovní prostředí, které bude reprezentovat trendy, které prosazujeme, ale zároveň bude i showroomem naší práce a produktů, které dodáváme
Tereza Bradová, architektka
Otevřená zasedací místnost připomínající vlakové kupé umožnuje zaměstnancům rychlé schůzky.

Variabilita

V architektuře razíme směr široké variability pracovních míst. Jiné sezení se hodí pro práci o samotě vyžadující maximální soustředění, jiné pro kooperaci v týmech. Proto architektka Tereza navrhla například otevřenou zasedací místnost, které říkáme „kupé“ a umožňuje rychlé schůzky, pro které si nechceme blokovat zasedačku. Ve stejném patře, kde jinak sídlí projektoví manažeři, využíváme i pracovní pohovku a dokonce lehátko, ve kterém se člověk cítí jako na home office.

Akustické panely sladěné v kombinaci žlutá, hnědá, a tyrkysová.

Akustika

Stejně důležitá pro nás byla i akustika, jež si do českých kanceláří zatím hledá místo.„V kancelářích jsme použili pro utlumení zvuku zavěšené akustické stropní panely a do všech zasedacích místností jsme umístili i nástěnné akustické panely pravidelných i atypických tvarů, které jsme poskládali do zajímavých obrazců. Třeba v zasedací místnosti projektových manažerů tvoří přímo logo CAPEXUS,“ vysvětluje Tereza. V jednom patře máme i telefonní budku Silent Lab Micro Office, v níž hovory neruší kolegy a zároveň není rušen ani volající.

„Interiér jsme chtěli přestavět z gruntu na moderní pracovní prostředí, které bude reprezentovat trendy, které prosazujeme, ale zároveň bude i showroomem naší práce a produktů, které dodáváme.“
Tereza Bradová, architektka, CAPEXUS
V moderním showroom si návštěvníci mohou vyzkoušet nábytek firmy ACTIU.

Showroom

Naše kanceláře jsou zároveň showroomem dodavatelů, jejichž výrobky v zakázkách pro naše klienty používáme nejčastěji. Proto v kancelářích najdete nábytek firem Softline, Pedrali, Muuto, Arper a Actiu, pro který jsme v České republice výhradním distributorem. Společnost Actiu dodala do kanceláří různé varianty stolů i podnoží, aby si klienti mohli prohlédnout produkty přímo při běžném užívání. Nábytek navržený na míru vyniká i díky nepřímému LED osvětlení.

Barový pult s útulným osvětlením a pokojovými rostlinami vybízí k posezení.

Jako doma

Jako bychom přišli domů“ – takové kanceláře jsme chtěli. Tereza proto v kancelářích volila prvky, které prostor zútulňují. Jak se projevuje? U barového pultu hned vedle pracovišť architektů společně trávíme obědy a svačiny. Na magnetické popisovatelné stěny umisťujeme fotografie a navzájem si předáváme vzkazy. Prostor oživují mechové obklady a pokojové rostliny. Jednoduše, vybudovali jsme si vysněné kanceláře.

Budova, kde sídlí společnost CAPEXUS, má šedou omítku a výrazný prosklený výklenek.

Nuselská 92

Administrativní objekt na hlavní nuselské třídě leží hned u tramvajové a autobusové zastávky Pod Jezerkou a blízko plánované stanice metra D – Náměstí Bratří Synků. V budově kromě CAPEXu sídlí i několik dalších firem, včetně pobočky Komerční banky. Za budovou se rozkládá park Jezerka.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.