Zelený fit-out pro společnost Siemens

Lokalita

Siemensova 1, Praha 13

Klient

Siemens

Plocha

200 m²

Realizace

2/2O16

Jelikož v dnešní době se klade stále větší důraz na ekologii a šetrnost administrativních budov, bylo pro společnost CAPEXUS příjemnou výzvou zhostit se úprav v budově společnosti Siemens, pro kterou jsou právě tyto hodnoty jedny z prioritních. 

Recepce Siemens je provedena v moderním duchu a ostrých křivkách, kde je jedna stěna pokrytá živými rostlinami.

Na první pohled

Naším úkolem byla úprava recepce tak, aby prostor odpovídal nejnovějším designovým trendům, ale především splňoval požadavky na úsporu energií, a plně tak odpovídal korporátní filosofii společnosti. Pro dosažení požadovaného efektu bylo zakomponováno nové šetrné osvětlení; za recepcí byla umístěna zelená stěna a celkově prostory ještě více oživilo množství zeleně.

Atypické sofa vedle velkoplošných LCD umístěné ve vstupních prostorách společnosti Siemens.

Technologie kupředu

Dominantním prvkem v prostoru je pak 16 velkoplošných LED obrazovek, využívajících nejnovější technologie, které dovolují jak jednotlivé, tak agregované promítání. Dále bylo instalováno atypické sofa na míru a nábytek ve stejném designu. 

Síň slávy a historie Siemens vytvořená pomocí stěn s fotografiemi a vyobrazením pana Siemense na skleněné stěně.

Realita s historií

Jedna z původních zasedacích místností byla přetvořena v malou síň slávy, kde návštěvníci mohou najít fotografie a informace o společnosti Siemens. Druhá zasedací místnost byla zmodernizována a upravena tak, aby mohla lépe plnit svůj účel, především po akustické stránce. Nově také vznikla příjemná odpočinková zóna, která je od zbytku prostoru oddělena designovými květináči.

Pohled na část recepce s živou stěnou a část síně slávy a historie v budově B3 Siemens.

B3 SIEMENS S.R.O.

Budova B3 Siemens je součástí administrativních budov City West situovaná v pražské čtvrti Stodůlky. Krom tohoto administrativního sídla, které představuje pro své uživatele dokonalou kombinaci pracovního prostředí a služeb, kde architektura, unikátní design a zelené relaxační zóny hrají klíčovou roli, zde vzniklo také zcela nové rezidenční sídlo, městský park či centrální náměstí s množstvím obchodů a služeb.

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.

Líbí se vám reference? Sdílejte ji.

Chcete sedět v podobných kancelářích?

Napište nám vaše požadavky a přání. Vytvoříme pro vás interiér na míru.