Na vlnách kanceláří Colonnade

Lokalita GEMINI – budova A Praha 4
Klient Colonnade Insurance S.A.
Plocha 1 350 m2
Realizace 8/2018
Domů / Fit-out / Referenční zakázky / 2018 / Na vlnách kanceláří Colonnade
Společnost Colonnade působící v oblasti pojišťovnictví se v letních měsících stěhovala do budovy A Business centra Gemini na Pankráci. Adresa firmy však nebyla to jediné, co se změnilo. Designu nových kanceláří se zhostila naše architektka Tereza Kondělková. Cílem bylo navrhnout barevně i materiálově sladěný atraktivní interiér, který splní nároky klienta co do počtu pracovních stanic a poskytne jeho zaměstnancům příjemné prostředí pro práci. Požadavkem klienta bylo vytvořit prostor, který bude disponovat dostatečným množstvím úložných prostor a bude doplněn o akustické prvky pro zvýšení komfortu.
Klient nám ponechal velkou míru volnosti a důvěry, a tak se mohla naplno projevit kreativita naší architektky. Celý  interiér je laděn do výrazných barevných odstínů s využitím neobvyklých tvarů. Klasický kancelářský prostor se tak proměnil v inspirativní prostředí nejen pro práci.
 
Účelem projektu z hlediska funkčního a praktického bylo začlenění dostatečného množství úložných prostor a akustických prvků. Tyto prvky společně s dostatkem zeleně tvoří základní kámen ozvláštnění a zútulnění openspace. Kavárenský koutek a relax zóna slouží jako zázemí pro chvilky odpočinku či interakce s kolegy. Vzhledem k dnes tolik důležitému zaměření na pohodlí zaměstnanců lze v relaxu najít vybavení, které slouží k protažení ztuhlého těla během pracovní doby, mimo jiné žebřiny, stepper, jógamatku, gymbally, putovací green či šipky.

12_CAPEXUS_Colonnade_s_16_9_012-(1).jpg
 
Vstupním prostorem s recepcí proudí každý den velké množství lidí, ať už zaměstnanců či klientů, a proto je vždy třeba, aby byl reprezentativní. V Colonnade navíc zmíněný prostor odděluje lobby určenou ke schůzkám s klienty a interní zaměstnaneckou část firmy. Požadovaného efektu bylo dosaženo pomocí dřevěných lamel se zelení. Právě díky použitému dřevodekoru působí prostředí recepce luxusním, moderním, nadčasovým a odlehčeným dojmem.
 
_2_CAPEXUS_Colonnade_s_16_9_002-(1).jpg

„Celý návrh je provázen rozvolněnou linií oblouků, která se propisuje v kobercích, akustických i truhlářských prvcích. Tímto elementem je celý prostor určitým způsobem provázán a sjednocen,“ říká o svém návrhu architektka Tereza Kondělková.
 
Odlišení jednotlivých oddělení společnosti architektka nápaditě promítla do neobvyklého řešení koberců, které jsou kladeny do tvaru vln. Základ tvoří koberec v šedé barvě, jež vymezuje koridory a společné prostory. Jednotlivá oddělení pak definují barevné koberce, které z šedého základu vybíhají ve vlnách. Ty pak proplouvají až do prostoru recepce, kde je doplňuje koberec ve tvaru kruhu, jehož dominanci podtrhuje sezení v podobě dvou křesel Actiu Badminton. Kobercový kruh se následně opakuje v části openspace vhodné ke kratším schůzkám. Zbarvení koberců se propisuje do barevnosti vinylů v kuchyňkách i do barevného akcentu samotné kuchyňské linky. Atypický nábytek i akustické prvky s koberci ladí a vytvářejí dojem sjednocení.­­­­­

_9_CAPEXUS_Colonnade_s_16_9_009-(1).jpg
 
Použitý nábytek pochází z dílny firem Actiu, Softline, Profim a Pedrali.  Dodavatelem sezení Longo v recepci, židlí Wing i stolečků Tabula v kuchyňkách je Actiu. Koberce řady Eurogarden výrobce Voxflor jsou navrženy v 7 různých barvách, v recepci jsou pak doplněny vinylem Tarket  a v kuchyňkách Forbo vinylem.

Hravost zasedacích místností tvoří tematická výzdoba zobrazující kanadské hudební interprety – Leonard Cohen, Bryan Adams, Avril Lavigne a Simple Plan. Výzdoba rezonuje s původem firmy.

25_CAPEXUS_Colonnade_s_16_9_025-(1).jpg
 
Dle slov naší architektky byla významným požadavkem klienta také barevnost prostoru a začlenění korporátní identity. „Tu se nám podařilo do návrhu zakomponovat velice decentně, a to v podobě kanadského lístečku, jež je součástí loga klienta, a který tvoří polepy skleněných příček. Některé z lístků jsou pak červené, dle korporátní barvy klienta,“ dodává.

16_CAPEXUS_Colonnade_s_16_9_016-(1).jpg

Klient byl designovým návrhem už od počátku nadšen. Splnění všech důležitých kritérií od funkčnosti prostoru a jeho propojení s hravými prvky přes dostatek úložných prostor až po akustické dělení openspacu společně s velkým množstvím zeleně jej potěšilo a překvapilo o to víc.

Foto: Petr Andrlík
 
Chtěli jsme, aby se v nových kancelářích snoubila identita společnosti spolu s pohodlím pro naše zaměstnance. Realita dokonce předčila naše očekávání. To vše především díky skvěle odvedené práci architektky, kdy se kompletně realizovala její architektonická studie, a dále projektového týmu společnosti CAPEXUS. Co více dodat?  Snad si jen vypůjčit slova ze známé písně Waldemara Matušky: Tereza, jedině Tereza... (pozn.Tereza Kondělková, architektka,CAPEXUS).Dominik Štros, General Manager, Colonnade Insurance S.A.