Coworkingové centrum pro banku

Lokalita
Klient středoevropská banka
Plocha m2
Realizace studie
Domů / Architektura / Referenční zakázky / projekty / Coworkingové centrum pro banku
Banky hledají cesty, jak inovovat své produkty. Pomoci ji k tomu můžou (nejen) fintechové startupy. Jedna ze středoevropských bank zahajuje kooperaci s mladými firmami přímo na své půdě: poskytne jim zázemí v coworkingovém prostoru a díky tomu se s nimi může snadněji propojit. CAPEXUS pro banku celý tento prostor navrhl.
Od počátku bylo jasné, že hlavní část inovativního prostoru, který zahrnuje kino, zážitkovou místnost a technological room musí podporovat kreativitu. Proto nepřekvapí, že je vyveden v sytých barvách.

vizualizace_6.jpg

Hlavní prostor architektka Tereza Bradová načrtla tak, aby se mohl využívat pro různé účely, například pro setkání s klienty, akce, přednášky nebo jako odpočinková místnost. Celý prostor lze přizpůsobovat počtu lidí, kteří se v něm nacházejí, v řádu minut, díky několika prvkům.

Mobilní skládací příčky umožňují dle typu akce prostor rozdělit nebo naopak zcela otevřít. Díky mobilnímu nábytku reprezentovaném pufy lze operativně rozšířit počet míst na sezení, zároveň jsou pufy zajímavým a hravým prvkem interiéru – podobně jako přenosné akustické zástěny BuzziPlant, kteřé vytvářejí akustickou bariéru a pohlcují nežádoucí hluk.
 
Dominantou prostoru je upravený model auta, ve kterém je skryt dashboard. Jako osvětlení jsme použili reflektory, které mají různé teploty a různou barevnost pro vytvoření rozličných scén a nálady.

vizualizace_1.jpg
 
Hlavní chodbu společně se zázemím jsme na rozdíl od kina, zážitkové místnosti a technological room navrhli v černobílé s použitím marmolea a tapety na míru. Při pohledu z chodby tak vynikne kontrast mezi těmito prostory.
 
Kuchyňka, která je svou sytě žlutou barevností rovněž v kontrastu k chodbě, je pojata jako bistro – místo setkávání a komunikační zóna s velkoplošnou popisovatelnou tabulovou stěnou.

Formálnější prostory jako kancelář, focus room a coworkingový prostor byly navrženy reprezentativně s použítím barevných tónů tak, aby působily příjemně – použili jsme dřevěné obklady, nepřímé LED osvětlení, teplé tóny barev a zeleň.