Nečekané oživení pro PGRLF

Lokalita Oasis Florenc
Klient Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond
Plocha 2 600 m2
Realizace 07/2017
Domů / Architektura / Referenční zakázky / projekty / Nečekané oživení pro PGRLF
Ústřední téma činnosti našich klientů někdy není lehké v architektonickém návrhu zřetelně uchopit. To ale není případ Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF), kde jsme téma s organizací jednoznačně spjaté – přírodu – vtělili do všech částí kanceláří. Cesta k projektu však byla klikatější, než by se na první pohled mohlo zdát.
Klient totiž na začátku projektu o architektonickém návrhu neuvažoval – požadoval pouze přestavbu interiérů. Zástupce PGRLF jsme ale postupně nadchli, jak pro architekturu, tak pro myšlenku vytvoření skutečně reprezentativních prostor tam, kde se setkávají s návštěvníky.
 
Vstupní prostor, na který jsme kladli největší důraz, kromě samozřejmé recepce zahrnuje i velkorysou čekací zónu, která zároveň funguje jako místo neformálních setkání. Zónu tvoří vestavěná lavice se soft seatingem a živými květinami. Samotné recepci dominuje pult z umělého kamene v kombinaci se zelenou lacobelovou stěnou, která navíc díky odrazům celý prostor opticky zvětšuje a provzdušňuje jej.
 
Činnost PGRLF musela být v novém zázemí organizace jednoznačně přítomna. Jen u živých květin, jichž je v interiéru také dostatek, však rozhodně nezůstalo – architektka Erika Bohatá a architekt Jakub Seči do vstupní lobby s recepcí a 6 zasedacích místností vnesli opakující se přírodní motiv v různých formách. Celým interiérem proplouvá trojúhelníkový tvar – pohled na žlutozelené prvky u použitých koberců Voxflor Eurogarden může vzbuzovat dojem trávy či listů. Na paravánech, které oddělují čekací zónu od okolního prostoru vstupní lobby, zase trojúhelníky připomínají listy nebo i stromy. V přírodních motivech se projevuje hravost interiéru – dekorativní prvky nedávají jasnou odpověď a každý si pod nimi může představit něco jiného.
 
Inspirace přírodou se přitom netýká jen použitého tvarosloví, ale pochopitelně i materiálů a barev. Proto v interiéru najdeme převážně dřevo a přírodní zemité barvy v kombinaci s výrazně zelenožlutou. V zasedacích místnostech se inspirace projevuje velkoformátovými fototapetami přes celou stěnu – s různou přírodní tématikou v různých ročních obdobích.
 
V zasedacích místnostech jsou použity stoly Actiu Cool C500, které se dají flexibilně propojit do velkého oválného stolu nebo jednotlivých kusů, které se rozprostřou do místnosti – podle toho, co které jednání žádá. V čekací zóně se lze usadit k Actiu Tabula, a to buďto do křesel LD Seating Galaxy nebo LD Seating Flexi.
O designovém návrhu jsme nejprve neuvažovali – naším požadavkem byla pouze přestavba interiéru. Architekti CAPEXUS nás ale přivedli na myšlenku povznést prostory, kde se potkáváme s návštěvníky, na zcela jinou úroveň. A jsme za to opravdu rádi – díky architektům se činnost PGRLF odráží v různých přírodních motivech ve vstupních prostorách, zasedacích místnostech i vtipných detailech.
Bc. Zdeňka Jiříková, HR manažerka, PGRLF

Oasis Florenc

Oasis Florenc se nachází přímo v srdci pražského komerčního centra, ve které se snoubí charakter moderního administrativního objektu s příjemným a podnětným pracovním prostředím. Oasis Florenc těží ze všech předností lokality v centru města, vnější části objektu zároveň poskytují množství zeleně a parkových úprav, kde mohou nájemci trávit přestávky a odpočinout si v klidném a příjemném prostředí.